Ινδονησία: 13 νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Το όχημα ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κράσπεδο.
Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο στη νήσο της Ιάβας, στην Ινδονησία, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν 47 άνθρωποι, που είχαν αναχωρήσει από το Σουκοχάρτζο (κεντρική Ιάβα) για να επισκεφθούν παραθαλάσσια περιοχή, έχασε τον έλεγχο του οχήματος κατά τη διάρκεια της καθόδου του σε δρόμο με απότομη κλίση, εξήγησαν αστυνομικοί χθες Κυριακή το βράδυ.
«Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως έβλεπαν τον οδηγό πανικόβλητο να προσπαθεί να χειριστεί τον λεβιέ των ταχυτήτων» για να επιβραδύνει, «κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τα φρένα δεν λειτουργούσαν ή ήταν ελαττωματικά», είπε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ιχσάν, που όπως πολλοί Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τα τροχαία είναι συχνά στην Ινδονησία, καθώς πολλά οχήματα είναι σε άσχημη κατάσταση, όπως και οι υποδομές, ενώ ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται από πολλούς οδηγούς.
«Δεκατρείς άνθρωποι είναι νεκροί. Ορισμένοι (υπέκυψαν) επιτόπου, άλλοι πέθαναν στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Ιχσάν, προσθέτοντας πως «άλλοι 34 τραυματίστηκαν».
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία κοντινά νοσοκομεία.
Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Το όχημα ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κράσπεδο.
Λίγο πριν από το δυστύχημα, είχε ζητήσει από τους επιβάτες να αποβιβαστούν προσωρινά, διότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να ανέβει μια ανηφόρα, είπε ο Ιχσάν.
Τον Μάρτιο του 2021, 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο με προσκυνητές, ανάμεσά τους μαθητές, ενεπλάκη σε δυστύχημα στην Ιάβα.
Στα τέλη του 2019, τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στη Σουμάτρα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!



