Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H αεροδυναμική… Ecstasy της Rolls-Royce

H αεροδυναμική… Ecstasy της Rolls-Royce

Ακόμα και οι πλέον σταθερές αξίες αλλάζουν την ηλεκτρική εποχή με τελευταίο, το αειθαλές έμβλημα της βρετανικής φίρμας που διαφοροποιεί την μορφή του προς όφελος της αεροδυναμικής

H φτερωτή μορφή που είναι συνυφασμένη με την Rolls-Royce και γνωστή ως Spirit of Ecstasy πρωτοπαρουσιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1911 και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «λογότυπα» της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενσαρκώνοντας την πρωτοποριακή κομψότητα που ήθελε να πρεσβεύει από καταβολής της, η βρετανική φίρμα.

Πλέον, όμως, η Rolls-Royce αποφάσισε, με φόντο την ηλεκτρική εποχή, να παρουσιάσει μια πιο αεροδυναμική εκδοχή του η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν αλλάζει ριζικά την γνώριμη γυναικεία φιγούρα που κοσμεί το καπό των βρετανικών δημιουργιών για πάνω από έναν αιώνα.

Τα «φτερά» που στην ουσία αποτελούν το ένδυμα του Spirit of Ecstasy εξακολουθούν να ανεμίζουν με χάρη στον άνεμο. Αυτό που αλλάζει είναι η στάση σώματος της γυναικείας μορφής που πλέον δεν στέκει όρθια, αλλά έχει ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα με αποτέλεσμα να κλίνει προς τα εμπρός δημιουργώντας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Rolls-Royce «μια πραγματική θεότητα της ταχύτητας».

Από πρακτικής πλευράς, η νέα στάση του Spirit of Ecstasy σημαίνει καλύτερη αεροδυναμική. Να σημειωθεί ότι η αλλαγή στη σχεδίαση μειώνει και το συνολικό ύψος της φιγούρας κάτι που επίσης σημαίνει μικρότερη αντίσταση στην ροή του αέρα, στοιχείο απαραίτητο για την νέα ηλεκτρική εποχή της βρετανικής φίρμας την οποία θα αναλάβει να σηματοδοτήσει το νέο έμβλημα.

Να σημειωθεί επίσης ότι η πρώτη ηλεκτροκίνητη Rolls-Royce, Spectre, θα εμφανίζει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.26 όπως έχει ήδη ανακοινώσει η βρετανική φίρμα.

«Το Spirit of Ecstasy αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αλλά και πιο επιθυμητά εμβλήματα στον κόσμο. Είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό σύμβολο. Είναι η ενσάρκωση της φίρμας και σταθερή πηγή έμπνευσης για εμάς  και τους πελάτες μας. Όπως ακριβώς ισχύει για την Rolls-Royce, εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου χωρίς να προδίδει την φύση και τον χαρακτήρα του. Στην νέα του μορφή είναι πιο καλοσχηματισμένο από αποπνέει περισσότερη χάρη από ποτέ, αποτελώντας το ιδανικό έμβλημα για την πιο αεροδυναμική Rolls-Royce που δημιουργήθηκε ποτέ και για να συστήσει την νέα μας τολμηρή αεροδυναμική εποχή», δήλωσε με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του νέου Spirit of Ecstasy ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Torsten Muller-Otvos.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024