Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε τα Βαρώσια στους Ελληνοκύπριους

Τατάρ: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε τα Βαρώσια στους Ελληνοκύπριους

Απέρριψε την ελληνοκυπριακή πρόταση για το «άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων»

Αμετακίνητος από την γραμμή της αδιαλλαξίας που δυναμιτίζει κάθε προοπτική ειλικρινούς διαλόγους για μια δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ απέρριψε την πρόταση Αναστασιάδη, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν τα Βαρώσια στους Ελληνοκύπριους.

Κακές προθέσεις

Ο Ερσίν Τατάρ εμφανίστηκε αρνητικός στην πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για το «άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων»

Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων, οπωσδήποτε δεν θα γίνει αποδεκτή, δήλωσε ο ηγέτης των Κατεχομένων και υποστήριξε ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας.

«Φυσικά αυτά είναι εξαιρετικά παραπλανητικά και δείχνουν τις κακές προθέσεις της άλλης πλευράς για την ουσία της λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι η επιτάχυνση των εξοπλισμών από την ελληνοκυπριακή πλευρά αποτελεί επιθετική συμπεριφορά που αυξάνει μόνο την ένταση. «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαχειρίζεται αυτές τις διαδικασίες με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε.

Αναρώνει από τον κοροναϊό

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT Haber, ενώ βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η υγεία του βελτιώνεται λέγοντας ότι ελπίζει να επιστρέψει στην κανονική κατάσταση λειτουργίας του το συντομότερο δυνατό.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση μετέφερε τηλεφωνικώς στον Ερσίν Τατάρ, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και του μετέφερε «τις ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Covid-19».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024