Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Ομάδα αμερικάνικων στρατευμάτων στη χώρα για την ουκρανική κρίση

Πολωνία: Ομάδα αμερικάνικων στρατευμάτων στη χώρα για την ουκρανική κρίση

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Πολωνία για τις αμερικανικές κινήσεις.

Εξελίξεις υπάρχουν στην Πολωνία σχετικές με την ουκρανική κρίση. Σύμφωνα με ό, τι αναφέρουν πολωνικά ΜΜΕ, η πρώτη ομάδα στρατιωτών από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ μετέβη στη χώρα το Σάββατο.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη ήρθε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι για αποστολή 1.700 επιπλέον στρατιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα.

Την Τετάρτη, ο Κίρμπι δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν προσωρινά πρόσθετες δυνάμεις στην Ευρώπη εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει 1.700 στρατιώτες που θα σταλούν στην Πολωνία, 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες με έδρα τη Γερμανία θα μετεγκατασταθούν στη Ρουμανία και άλλοι 8.500 στρατιώτες θα «παραμείνουν έτοιμοι να κινηθούν εάν κληθεί να δημιουργηθεί η δύναμη απόκρισης του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι.

Πού ακριβώς βρίσκονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στην Πολωνία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ – Γιασόνκα κοντά στην πολωνική πόλη Ρζεσζόφ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Να υπογραμμίσουμε ότι η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες της Δύσης και του Κιέβου για υποτιθέμενες προετοιμασίες για εισβολή στην Ουκρανία και επαναλαμβάνει πως δεν έχει σχέδια να επιτεθεί σε καμία χώρα.

Η Μόσχα θεωρεί, επίσης, παρόμοιους ισχυρισμούς ως πρόσχημα για το ΝΑΤΟ να αναπτύξει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Φωτογραφίες αρχείου

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024