Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσβολές και αποβολή σε βάρος μαθητή που πήγε στο σχολείο, ντυμένος με φούστα - Η στήριξη από τα παιδιά

Προσβολές και αποβολή σε βάρος μαθητή που πήγε στο σχολείο, ντυμένος με φούστα – Η στήριξη από τα παιδιά

Το περιστατικό συνέβη στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον και πρωταγωνιστές είναι ο καθηγητής, ο μαθητής, αλλά και όλα τα παιδιά του σχολείου.

Ο μαθητής της πρώτης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον για τους δικούς του λόγους εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα. Μόλις τον αντίκρισε ο καθηγητής στην τάξη, έγινε έξαλλος και άρχισε να τον προσβάλλει.

Μέσα στην τάξη επικράτησε σιγή καθώς ο καθηγητής με απρεπή λόγο άρχισε να μειώνει τον μαθητή για την εμφάνιση του. Τον αποκάλεσε μάλιστα «ντροπή της κοινωνίας».

Όπως κατήγγειλε γονέας στο protothema.gr «Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις»

Η αντίδραση των παιδιών

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό η αντίδραση των άλλων μαθητών ήταν άμεση. Τα αγόρια άρχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο ντυμένα κορίτσια, με φούστες και τα κορίτσια ντυμένα αγόρια. Μάλιστα έκαναν και μια μεγάλη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και σε σχολείο της Ισπανίας, όπου και εκεί υπήρξε άμεση αντίδραση από τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές απέναντι στο ομοφοβικό bullying.

Το σχολείο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τοποθέτηση ενώ αύριο το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων θα συναντηθεί με τη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που ανέκυψε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024