Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911:  Aνανέωση με υβριδικές και off-road προεκτάσεις

Porsche 911: Aνανέωση με υβριδικές και off-road προεκτάσεις

O φωτογραφικός φακός εντόπισε την ανανεωμένη εκδοχή της 911 σε δοκιμές εξέλιξης εν όψει της πρεμιέρας της η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023

Μετά την Safari εκδοχή της η οποία αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα με την ανανέωση του μοντέλου, η «συμβατική» 911 βρέθηκε ενώπιον του φωτογραφικού φακού αποκαλύπτοντας ένα μέρος των αλλαγών που επιφυλάσσει για το κοντινό μέλλον.

Ως συνήθως, η Porsche δεν σκοπεύει να αλλάξει ριζικά την εξωτερική της εμφάνιση και κάπως έτσι οι αλλαγές περιορίζονται στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει μια διαφορετική σχεδίαση στην γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα ενώ στο πίσω τμήμα ο αεροδυναμικός διαχύτης έχει επίσης αναδιαταχθεί προκειμένου να φιλοξενήσει το νέο, κεντρικά τοποθετημένο σύστημα εξαγωγής.

Σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό, με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Έτσι, η ανανεωμένη 911 αναμένεται να επωφεληθεί από το αναβαθμισμένο λειτουργικό της Porsche, PCM 6.0 το οποίο προσφάτως εμπλουτίστηκε με Android Auto, βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών ενώ πλέον μπορεί να υποστηρίξει streaming μουσικής μέσω Spotify.

H άλλη σημαντική αλλαγή αναμένεται να προέλθει από την αντικατάσταση του πίνακα οργάνων από έναν πλήρως ψηφιακό στα πρότυπα της Taycan. Αυτό σημαίνει ότι την θέση του αναλογικού στροφόμετρου θα πάρει μια ενιαία καμπύλη οθόνη η οποία θα εμφανίζει τις ζωτικές ενδείξεις, το σύστημα πλοήγησης και πληροφορίες από το σύστημα «νυχτερινής όρασης» του αυτοκινήτου.

Βελτιώσεις αναμένονται και στον τομέα του εξοπλισμού ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης με την 911 να υιοθετεί περισσότερους αισθητήρες και συστήματα επιτήρησης.

Φυσικά την εικόνα θα συμπληρώσουν μια σειρά από βελτιώσεις σε πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης τα οποία θα εγγυώνται ακόμα υψηλότερη απόκριση ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το κιβώτιο PDK.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται απίθανο είναι σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο κινητήρων που θα κινηθούν στα ίδια πλαίσια με εξαίρεση την προσθήκη μιας υβριδικής έκδοσης την οποία η Porsche έχει ανακοινώσει για την ανανεωμένη εκδοχή της 911. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής της γκάμας ξεπερνώντας σε ισχύ την Turbo S η οποία υπενθυμίζεται ότι προσφέρει 650 ίππους.

Ακόμα σημαντικότερη προσθήκη ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της έκδοσης Safari η οποία θα επωφελείται από μια ανασχεδιασμένη ανάρτηση, εξασφαλίζοντας σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και φιλοδοξεί να αναβιώσει τις εκτός ασφάλτου αγωνιστικές αναζητήσεις του παρελθόντος της Porsche.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024