Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλεος πια αχρείοι

Έλεος πια αχρείοι

Έλεος πια αχρείοι. Σε σκουπιδότοπο μετέτρεψαν επαρχιακό δρόμο των Μετεώρων, εκείνοι, που στα σκουπίδια αναπαράγουν τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Επιτέλους μην μολύνετε ότι αγαπάμε και χρειαζόμαστε.

Έλεος πια αχρείοι. Ας το παραδεχθούμε δυνατά και με επίγνωση. Δεν μπορούμε σαν λαός να ξεφύγουμε από τα προσωπικά μας συμπλέγματα, όσες ζημιές και να προκαλούμε στο περιβάλλον και την φύση. Και άντε, για το περιβάλλον ας πούμε πως δεν έχουμε την παιδεία να κατανοήσουμε ότι περικλείει και εμάς. Ότι η μόλυνση του αποδυναμώνει τους ανθρώπους. Πως αυτό που δίνεις στη φύση το λαμβάνεις πίσω.

Μολύνεις τον υδροφόρο ορίζοντα; Πίνεις το αποτέλεσμα μετά. Μολύνεις το περιβάλλον πετώντας σκουπίδια που εκτός των άλλων είναι πιθανές εστίες φωτιάς; Τότε μειώνεις το οξυγόνο που αναπνέεις. Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Βρε αχρείοι όμως. Τόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε τα σκουπίδια σας και να τα εναποθέσετε σε κάποιο κάδο απορριμμάτων; Τόσο πολύ την βρίσκετε πετώντας τα όπου να είναι; Σε κάθε σκουπίδι που έτρεχε να μαζεύει ο Δήμος Μετεώρων παράλληλα της επαρχιακής οδού από τη γέφυρα της Διάβας μέχρι τη γέφυρα Αμπελίων, ίσως και να «αποτυπώνονταν» το πρόσωπο σας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εκεί.

Και επειδή ίσως από μόνοι σας να μην μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ούτε τι κάνετε ούτε γιατί το κάνετε τουλάχιστον να ξέρετε πως θα έχετε επιπτώσεις αν φυσικά εντοπιστείτε:

Θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει:

  • Δεν επιτρέπεται να χύνονται ή να πετιούνται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, φρούτα, λάδια, ασβέστης κ.λ.π.).
  • Δεν επιτρέπεται η απόρριψη από το όχημα οποιουδήποτε αντικειμένου, έστω και αν από αυτό δεν καθίσταται επικίνδυνη ούτε παρακωλύεται η κυκλοφορία.
  • Δεν επιτρέπεται η απόρριψη από το όχημα κάθε αντικειμένου ή ουσίας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή να ρυπάνει το περιβάλλον.

Το πρόστιμο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για τους οδηγούς που πετάνε σκουπίδια από το αυτοκίνητό τους ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ τιμωρούνται και με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024