Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας από αρχές Απριλίου

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας από αρχές Απριλίου

Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

«Τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου νομίζουμε ότι θα είναι έτοιμο, έτσι ώστε να μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο wallet του κινητού μας την ταυτότητά μας, για κάθε νόμιμη χρήση αλλά και το δίπλωμα οδήγησης» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς προανήγγειλε ότι μέχρι τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα μπορούμε να έχουμε στο wallet του κινητού μας τόσο την ταυτότητά μας όσο και το δίπλωμα οδήγησής μας.

Τμήμα της ταυτότητας χρησιμοποιείται ήδη για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, όμως πλέον θα χρησιμοποιείται κανονικά η ταυτότητα για κάθε νόμιμη χρήση.

Αναφερόμενος στις λειτουργίες που είναι πλέον εφικτές να γίνονται και ψηφιακά, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν έπρεπε να διευθετήσουν ένα ληξιαρχικό ζήτημα μέσω προξενείου και φορέων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Μέχρι τώρα υπήρχε μια μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, όταν προέκυπτε ένα ληξιαρχικό ζήτημα, όπως μια γέννηση, ένας θάνατος ή ένας γάμος. Έπρεπε να πάνε στις προξενικές αρχές, οι οποίες προωθούσαν ταχυδρομικώς το αίτημά τους στην Ελλάδα για να διευθετηθεί εδώ στο Ειδικό Ληξιαρχείο.

» Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν να καταχωρούν το γεγονός ψηφιακά και να αποκτούν πρόσβαση στο μητρώο πολιτών και να γίνεται εγγραφή την ίδια στιγμή. Η καθυστέρηση πολλών μηνών, έγινε θέμα λίγων ωρών» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Δείτε αναλυτικά

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024