Μέσω Αναπτυξιακού ο εκσυγχρονισμός των εκκοκκιστηρίων
Δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας στα επενδυτικά σχέδια θερμοκηπιακών επιχειρήσεων.
Τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκκοκκιστηρίων με χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού, μεγαλύτερη ευελιξία στα επενδυτικά σχέδια θερμοκηπιακών επιχειρήσεων και ένταξη των Ομάδων Παραγωγών στους δικαιούχους των ευεργετημάτων των νέων ρυθμίσεων περιλαμβάνει ο νέος Aναπτυξιακός νόμος.
Ο νέος Αναπτυξιακός, μαζί με τα προγράμματα του ΠΑΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το Ταμείο Μικρών Δανείων της Αναπτυξιακής Τράπεζας, διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ευνοϊκό και ελπιδοφόρο πλαίσιο επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση των προϊόντων του ενισχύοντας συνολικά την αγροτική οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.
Συγκεκριμένα με το νέο Αναπτυξιακό:
- Για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκκοκκιστηρίων με χρηματοδότηση μέσω του Αναπτυξιακού.
- Παρέχεται επίσης, η δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας στα επενδυτικά σχέδια θερμοκηπιακών επιχειρήσεων, αυξάνοντας από 45% στο 60% τη συμμετοχή των εγκαταστάσεων στο συνολικό προϋπολογισμό του επενδυτικού σχεδίου, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα αυτών των επενδυτικών, όπου το κόστος των δαπανών εγκατάστασης του θερμοκηπίου είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος των υπολοίπων δαπανών.
- Συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι των ευεργετημάτων του Αναπτυξιακού και τις Οργανώσεις παραγωγών γιατί μέσω του «συνεταιρίζεσθαι» ο πρωτογενής τομέας μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442