Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Κουμουνδούρου σε γραμμή ταύτισης με τον Πολάκη

Η Κουμουνδούρου σε γραμμή ταύτισης με τον Πολάκη

Το βέβαιο είναι πως η πρόσφατη καρατόμηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν ήταν σινιάλο για αντίστοιχο χειρισμό με τον Πολάκη. Το αντίθετο.

Αν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου διαβάζουν τις πολιτικές εξελίξεις ως επιταχυνόμενες για ανασχηματισμό και εκλογές fast track, η όλη στρατηγική αναδιατάσσεται ως κατά μέτωπο επίθεση και άρα και ως κάλυψη των πιο οξέων εκφραστών της. Ενας τέτοιος είναι προφανώς ο Παύλος Πολάκης που έγινε το πρόσωπο των ημερών λόγω του θερμού επεισοδίου με το προεδρείο της Βουλής – ακόμη και περισσότερο από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την τελικώς μη ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης. Το βέβαιο είναι πως και οι χθεσινές διαρροές και οι δημόσιες παρεμβάσεις δείχνουν την πλήρη πολιτική, θεσμική κάλυψη του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα.

Η σιωπή της Ομπρέλας, ωστόσο, είναι ηχηρή, καθώς στο σύνολό της απέφυγε να μπει στη «γραμμή» στήριξης του βουλευτή Χανίων, ενώ στελέχη της παλαιάς κομματικής φρουράς δεν απέφυγαν τους ψιθύρους στο παρασκήνιο, σημειώνοντας πως ο «Παύλος για άλλη μία φορά άλλαξε την ατζέντα».

Οχι, λένε καλά πληροφορημένες πηγές γύρω απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον σχεδιασμό του. Καμία ατζέντα του κόμματος δεν άλλαξε. Εξάλλου η όλη επεισοδιακή του παρουσία, οι υψηλοί τόνοι του, η ρητορική του Πολάκη για την κυβέρνηση με αιχμή το σκάνδαλο Novartis υπάγονται ή ενσωματώνονται στο τελικό σχέδιο δομικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια νέα στρατηγική της έντασης που θα τα έχει όλα και σε όλες τις αποχρώσεις απαντώντας και σε μια εσωτερική αναρώτηση αν με την πρόσφατη μομφή ανέκτησε χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση – σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουμε παρεμβάσεις στελεχών που θα αποτιμούν όχι ακριβώς θετικά τη νέα στρατηγική. Πάντως χθες ανώτερες κομματικές πηγές έλεγαν πως αυτός που επιχείρησε αντιπερισπασμό ήταν το Μέγαρο Μαξίμου και «σε συνεννόηση με τον προεδρεύοντα κ. Αθανασίου, προκειμένου να αλλάξει άμεσα η ατζέντα από το φιάσκο της κυβέρνησης στην κακοκαιρία και την τριήμερη απομόνωση της ΝΔ στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην παρούσα φάση, από την Κουμουνδούρου, στηρίζοντας τον Πολάκη, αλλά και επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση, παρατείνουν επίσης τον χρόνο του «εσωτερικού αναστοχασμού» για το συνέδριο, ενώ εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ραγδαία και εντεινόμενη φθορά του…». Μια πιο προεδρική γνώμη λέει πως τώρα «πίσω δεν μπορούμε να κάνουμε», εξάλλου ακόμη και το Κίνημα Αλλαγής «κρατά αποστάσεις από τους χειρισμούς του προεδρείου της Βουλής».

Μια πιο αυτόνομη έκφραση εντός ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως για άλλη μία φορά ο «Μητσοτάκης ήταν στα σχοινιά με χιονιά και ακρίβεια και του δώσαμε χείρα». Το βέβαιο είναι πως η πρόσφατη καρατόμηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν ήταν σινιάλο για αντίστοιχο χειρισμό με τον Πολάκη. Το αντίθετο.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024