Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 2 Arctic Circle: Εκχιονιστικό…

Polestar 2 Arctic Circle: Εκχιονιστικό…

H σουηδική φίρμα αποκαλύπτει μια αγωνιστική εκδοχή του Polestar 2 ειδικά διαμορφωμένη για υψηλές ταχύτητες στο χιόνι και στον πάγο

Η Polestar δημιούργησε μια one-off εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου fastback της με αγωνιστικά γονίδια και χαρακτηριστικά που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις συνήθεις συνθήκες της χώρας προέλευσής της.

Ο λόγος για την έκδοση Arctic Circle η οποία επωφελείται από σημαντικές αναβαθμίσεις στα μηχανικά της μέρη προκειμένου να προσφέρει αυξημένες επιδόσεις και υψηλότερη πρόσφυση σε επιφάνειες όπως ο πάγος και το χιόνι.

Η Polestar δεν έχει εξαιρέσει από τις αναβαθμίσεις το αποτελούμενο από δύο μοτέρ ηλεκτρικό σύνολο το οποίο προσφέρει υψηλότερη ισχύ.

Aυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η εξωτερική εμφάνιση της έκδοσης η οποία, προσθέτει στην γνώριμη μινιμαλιστική αισθητική της ένα σετ από τέσσερεις τετραγωνισμένους προβολείς LED και προστατευτικές ποδιές από ανθρακόνημα οι οποίες επεκτείνονται και στο κάτω τμήμα του αμαξώματος.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι χρωματισμοί σε ματ γκρι και λευκό καθώς και ένα σετ τροχών 19 ιντσών OZ Racing σε συνδυασμό με ελαστικά με καρφιά.

Αφετηρία για το αγωνιστικό πρωτότυπο, αποτελεί η έκδοση Long Range με το πακέτο εξοπλισμού Performance Pack σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή η οποία αποδίδει 476 ίππους και 680 Nm ροπής και συνδυάζεται με σύστημα launch control.

Η σημαντικότερη αλλαγή ωστόσο αφορά την ανάρτηση η οποία διαθέτει κατά 30% πιο μαλακά ελατήρια ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει «επιμηκυνθεί» κατά 3,0 εκατοστά χάρη στις διαφορετικές ρυθμίσεις των αμορτισέρ της Ohlins τα οποία προσφέρουν  επιπλέον δυνατότητα τριών ρυθμίσεων. Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο πλαίσιο το οποίο έχει ενισχύσει την στρεπτική ακαμψία του χάρη σε ενισχύσεις που έχουν προστεθεί εγκάρσια στο μπροστινό και το πίσω τμήμα.

Το παζλ των αναβαθμίσεων συμπληρώνει η παρουσία bucket καθισμάτων με την υπογραφή της Recaro τα οποία επενδύονται σε ανθρακί χρωματισμούς με χρυσές λεπτομέρειες ενώ στα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά της έκδοσης «ανήκουν» ένα φτυάρι και ένας ιμάντας σε περίπτωση που τα παιχνίδια με το χιόνι… εκτραπούν.

Προς το παρόν η Polestar έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει στην παραγωγή κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον αυτούσιο, καθώς κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μέρος των αλλαγών να βρουν διέξοδο σε πακέτα βελτίωσης ή μια υψηλών επιδόσεων έκδοση του Polestar 2.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024