Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: «Αντί Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»

ΝΔ: «Αντί Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»

Το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ «από δέκα πολιτικά πρόσωπα», περιλαμβάνοντας αυτή τη φορά και στελέχη που δεν ανήκουν στους κόλπους της, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο...

Μία απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πρωτοφανή ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη, που υπονομεύει το κράτος δικαίου», αποτελέσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κυβερνών κόμμα να… «λύσει» την παρεξήγηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όσα στελέχη – που δεν ανήκουν στη ΝΔ – κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis.

«Αντί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποίησαν συστηματικά, με όργανο τον διαβόητο ‘Ρασπούτιν’ της εποχής και το στήσιμο μιας άθλιας σκευωρίας, ζητούν και τα ρέστα από πάνω», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «δέκα πολιτικά πρόσωπα», στα οποία, προφανώς, περιλαμβάνονται και στελέχη που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος…

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η σκευωρία κατέρρευσε και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους. Καλούνται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργημάτων που έχουν σχέση με τη συμμετοχή στο στήσιμο της υπόθεσης».

Και σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αντί να βρει, έστω και τώρα, το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να προσβάλλει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Τον καλούμε ξανά να απαντήσει: ο Άρειος Πάγος εκτελεί πολιτικές εντολές; Εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη ή όχι; Είναι απαράδεκτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τους εκλεκτούς του, να αμφισβητεί τους θεσμούς».

Η δήλωση Ξανθόπουλου:

«Οι απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί περί ‘υποκόσμου και συμμορίας’, τις οποίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά δημοσιογράφων, που αποκάλυψαν πτυχές του σκανδάλου Novartis και καλούνται ως κατηγορούμενοι, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καταργούν το τεκμήριο αθωότητας, στοχοποιούν την ερευνητική δημοσιογραφία, υπονομεύουν συνολικά το κράτος δικαίου. Είναι πραγματικά πρωτοφανές, ο πρωθυπουργός της χώρας, να παραβιάζει με τέτοιο ωμό τρόπο, την διάκριση των εξουσιών και την θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας. Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι άλλος δημοσιογράφος καλείται για παροχή εξηγήσεων, επειδή έκανε απλώς ρεπορτάζ για την κινητοποίηση μαθητών λυκείου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. Οι ανακοινώσεις καταδίκης των διώξεων δημοσιογράφων από τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, αλλά και την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, αποτελούν κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση. Οι μόνες αποτελεσματικές λειτουργίες του ‘επιτελικού’ κράτους αποδείχθηκαν τελικά ο αυταρχισμός και η καταστολή. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, συναγωνιζόμενη την Πολωνία και την Τουρκία! Φύγετε».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024