Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευάγγελος Βενιζέλος: Ενοχλήθηκε επειδή ο πρωθυπουργός δεν τον ανέφερε στα «θύματα» της «σκευωρίας Novartis»

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ενοχλήθηκε επειδή ο πρωθυπουργός δεν τον ανέφερε στα «θύματα» της «σκευωρίας Novartis»

«Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τον ανέφερε στα «θύματα» της «σκευωρίας Novartis».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας την αναφορά Μητσοτάκη στην ομιλία του επί της πρότασης μομφής στη Βουλή, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε τα πρόσωπα που έγιναν στόχος «της σκευωρίας Novartis» – Σαμαρά, Πικραμμένο, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο και Σαλμά – δεν έπραξε το ίδιο με τους Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, «γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία, που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης, δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά – μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε – να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της ‘σκευωρίας Novartis’. Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του.

Όταν όμως ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης, δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό.

Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024