Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Το σημειωματάριο του Χειμώνα, BBC History Magazine, Αφιέρωμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη» & BHMAGAZINO

Την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Το σημειωματάριο του Χειμώνα, BBC History Magazine, Αφιέρωμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη» & BHMAGAZINO

Μεγάλες προσφορές με το «Βήμα της Κυριακής»

Την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Το σημειωματάριο του Χειμώνα, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Το ψηφιακό αύριο», BBC History Magazine, & BHMAGAZINO

ΑΡΚΑΣ

Το σημειωματάριο του Χειμώνα!

Με 80 ξεκαρδιστικά σκίτσα!

Ενα συλλεκτικό σημειωματάριο με τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα: Ξυπνάς μέσα μου το ζώο, Θανασάκης, Χαμηλές πτήσεις, Καστράτο, Ισοβίτης, Προφήτης, Ζαχαρίας, Φεβρουάριος, Ναπολέων και Ασημίνα!

Αυθόρμητο χιούμορ και απολαυστικές ατάκες σε ένα σπιράλ σημειωματάριο, 160 σελίδων που περιλαμβάνει: ετήσιο ημερολόγιο, παγκόσμιες ημέρες, εορτολόγιο, χρήσιμα τηλέφωνα.

Το αυθεντικό χιούμορ είναι πιο σπάνιο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το δημιουργικό χιούμορ, εκείνο δηλαδή που λαμβάνει και καλλιτεχνική μορφή, αναγνωρίσιμη και δημοφιλή, είναι ακόμη σπανιότερο. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο πράγμα ενσαρκώνει ο Αρκάς τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Γέλιο και προβληματισμός γεννιούνται αδιαχώριστα και εκρηκτικά μέσα από το χιούμορ του Αρκά, αυτό το πολύτροπο, ανελέητο, δηκτικό και πνευματώδες χιούμορ. Κανένας άλλος δεν μας επιτρέπει, όπως ο Αρκάς, να ξεκαρδιστούμε τόσο απελευθερωτικά με τα ανθρώπινα, από την ανοησία και την αυταρέσκεια μέχρι την απελπισία και τον θάνατο. Το χιούμορ του Αρκά μπορεί να εκκινεί από το καθημερινό, το τετριμμένο και μπορεί να αγγίξει το υπαρξιακό, το μεταφυσικό. Ο Αρκάς είναι, αναμφίβολα, μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Η διάρκειά του και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το (αφανές) πρόσωπό του διαφορετικές γενιές επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Ας θυμηθούμε, τέλος, τι έχει πει η ποιήτρια Κική Δημουλά για τον Αρκά, ότι «μάς βοηθάει να ανοίγουμε και να κλείνουμε το πικρό τετράδιο της μέρας με την άλλη όψη του δραματικού: το υπέροχα κωμικό».

Ακόμη

Τo «Βήμα» εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανοίγοντας ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο των σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών επιστημών.

«ΟΠΑ NEWS»:

Η επίσημη εφημερίδα του ιδρύματος, γραμμένη από κορυφαία ομάδα πανεπιστημιακών.

Στο πρώτο τεύχος:

Καθηγητές και ειδικοί μας πλοηγούν στο ψηφιακό «αύριο».

Οι έξυπνες πόλεις, η κυβερνοασφάλεια, οι αλγόριθμοι, η πράσινη πληροφορική, τα νευρωνικά δίκτυα και η ψηφιακή μετάβαση της χώρας.

Τo «Βήμα» εγκαινιάζει από αυτή την Κυριακή τη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα παράθυρο επαφής και επικοινωνίας με τον κόσμο των σύγχρονων πολυσύνθετων οικονομικών και κοινωνικών επιστημών. Μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» θα διανέμεται, πέντε φορές τον χρόνο, η προετοιμαζόμενη από ειδική ομάδα πανεπιστημιακών επίσημη εφημερίδα του ιδρύματος, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΟΠΑ NEWS».

Η περιοδική αυτή έκδοση θα παρουσιάζει τη δραστηριότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εγχώρια και διεθνή, θα αναδεικνύει τις συνεργασίες του με άλλα ιδρύματα, με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και μαζί θα αναλύει φλέγοντα θέματα, προβλήματα και προκλήσεις της σύγχρονης οικονομικής επιστήμης σε μάκρο και μίκρο επίπεδο.

Ταυτοχρόνως θα αναδεικνύει τις ευκαιρίες σπουδών, τις επικρατούσες τάσεις επαγγελματικής εξέλιξης και ένταξης των αποφοίτων του στην διαρκώς μετεξελιξόμενη επιχειρηματική, όπως και στην άκρως απαιτητική αγορά εργασίας.

Και στην απλή έκδοση των €2.

Μαζί

BBC HISTORY MAGAZINE

Το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό

Το νούμερο 1 περιοδικό στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της ιστοριογραφίας.

Tα πιο γνωστά κεφάλαια της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από τεκμηριωμένα, συναρπαστικά και εκλαϊκευμένα άρθρα κορυφαίων ιστορικών και δημοσιογράφων.

Το περιοδικό που φωτίζει το παρελθόν και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.

Σε αυτό το τεύχος:

Γιατί το Περλ Χάρμπορ έκρινε τον Β’ Παγκόμσιο Πόλεμο. Ηταν η κήρυξη του πολέμου στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο λάθος του Χίτλερ;

Η περιπέτεια της ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Το soundtrack των 60’s. 8 στιγμές ορόσημα στην καριέρα των Beatles.

Βασίλισσα των κατασκόπων. Η προσωπική μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Βικτωρίας.

Εχθροί του κράτους: 10 πολύκροτες υποθέσεις «προδοσίας».

Οι γυναίκες που δεν ήθελαν να σιωπήσουν.

…συνεντεύξεις, χρονολόγια, ερωταπαντήσεις και οι μόνιμες στήλες του περιοδικού.

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25 (Συμπεριλαμβάνεται τιμή σημειωματάριου Αρκά: €1,45)

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024