Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για το ηλεκτρικό coupe SUV δια χειρός Alpine

Πράσινο φως για το ηλεκτρικό coupe SUV δια χειρός Alpine

H γαλλική φίρμα ανακοίνωσε ότι το Alpine GT X-Over, ένα δυναμικό coupe SUV με ηλεκτρική τεχνολογία θα κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο της Διέππης

Η Alpine έχει ανακοινώσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της από τα μέσα της δεκαετίας ο οποίος, όπως έχει ανακοινωθεί σε κάθε τόνο, δεν θα αλλοιώσει το σπορ DNA της φίρμας. Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, η Alpine σχεδιάζει τρία ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων, επιβεβαιώνοντας ότι ένα από αυτά θα πάρει την μορφή ενός coupe SUV με την ονομασία GT X-Over.

Σύμφωνα με τις νεότερες συστάσεις του γάλλου κατασκευαστή το “hot”, όπως το περιγράφει coupe SUV θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο της Διέππης.

Όπως επίσης έχει ανακοινώσει η Alpine, εκτός από το παραπάνω SUV, την νεοσύστατη ηλεκτρική της γκάμα θα συμπληρώσουν ο διάδοχος του A110 coupe ο οποίος θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Lotus και θα αξιοποιήσει αποκλειστικά ηλεκτρική τεχνολογία καθώς και μια “hot-hatch” έκδοση του επερχόμενου Renault 5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία μοντέλα θα λανσαριστούν σε διάστημα ενός έτους με «όριο» το 2026 ενώ σε ό,τι αφορά το GT-X Over η Alpine έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο το οποίο αποτυπώνει μια κλασική δυναμική coupe SUV σιλουέτα σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία που είναι ταυτόσημα με την γαλλική φίρμα όπως για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, αφετηρία θα αποτελέσει η ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV η οποία στην περίπτωση του SUV θα φιλοξενεί τρία μοτέρ, που θα εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ η οποία θα ξεπερνά τους 450 ίππους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην οδική του συμπεριφορά με δεδομένη την παρουσία ενός συστήματος διαχείρισης ροπής, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής μηχανικός της Alpine, Gilles le Borgne.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024