Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επίσκεψη Νίκου Δένδια στη Μαριούπολη και τον Σαρτανά - Συναντήσεις με ομογενείς και τοπικές αρχές

Ουκρανία: Επίσκεψη Νίκου Δένδια στη Μαριούπολη και τον Σαρτανά – Συναντήσεις με ομογενείς και τοπικές αρχές

Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί και τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και τοπικούς αξιωματούχους.

Ο κ. Δένδιας, κατά την παραμονή του στον Σαρτανά, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατοίκων της πόλης το 2014.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης και ομογενείς από τον Σαρτανά και το Τσερμαλίκ.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Μαριούπολη, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στο Δημαρχείο της πόλης με τον αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά.

Κατόπιν, θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ), όπου και θα τον υποδεχθούν η πρόεδρος της ΟΕΣΟ, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, οι αντιπρόεδροι της ΟΕΣΟ, καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των ελληνικών συλλόγων.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Ν. Τροφιμένκο, οι καθηγήτριες της έδρας Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και πρόεδροι των ενωμένων εδαφικών κοινοτήτων.

Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί και τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024