Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Μομφή στη ΝΔ, καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Μομφή στη ΝΔ, καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η μομφή του ΚΚΕ δεν αφήνει απ’ έξω καμία πτυχή της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιορισμένο περιεχόμενο

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ, μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην πολιτική της, στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα που υπηρετεί, μαζί με τα άλλα κόμματα, κάνουμε κάθε μέρα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης μομφής.

Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, άλλωστε ήταν και το χτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που κάλεσαν εκατοντάδες εργατικά σωματεία και φορείς διεκδικώντας υποδομές και μέτρα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, πρόσθεσε ο γραμματέας του ΚΚΕ και συμπλήρωσε ότι μομφή επίσης, στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία την Τρίτη, που μπορεί να έχουν γονατίσει από την κούραση, όμως συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους & επιμένουν ταυτόχρονα να απαιτούν τα αυτονόητα.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι αποδεικνύεται κάθε φορά, ότι αυτό το κράτος όταν πρόκειται να προστατέψει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων είναι επιτελικό, ταχύτατο. Αλλά, όταν πρόκειται για λαϊκές ανάγκες, τότε γίνεται δυσκίνητο, χωρίς σχέδιο & συντονισμό, χωρίς υποδομές, προσωπικό.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνει μομφή στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, της πανδημίας αλλά και την ακρίβεια.

«Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχε προχωρήσει η απελευθέρωση της ενέργειας; Αν είχαν καταργηθεί οι ΕΦΚ και ο ΦΠΑ στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης;» αναρωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Επιπλέον ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνει μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί έδωσε τη δυνατότητα στην μεγαλοεργοδοσία να ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς επιβάλλοντας 10ωρα.

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ αποδίδει μομφή στην κυβέρνηση για το «γύψο» στη συνδικαλιστική δράση. Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να ακυρώσουν το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, είπε.

«Σκέφτεστε πόσοι θα είχαν σκοτωθεί στην Cosco αν οι εργαζόμενοι δεν είχαν κινητοποιηθεί κόντρα στο νόμο σας για να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας;

»Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με τον αγώνα τους. Καμία κυβέρνηση δεν χάρισε δικαιώματα, αντίθετα κάθε κυβέρνηση όλο και κάτι έπαιρνε πίσω.

»Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι η μεγαλύτερη μομφή στην κυβέρνηση» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Η μομφή του ΚΚΕ δεν αφήνει απ’ έξω καμία πτυχή της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιορισμένο περιεχόμενο. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιράζονται μια θέση στο κέντρο του κάδρου».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίσης επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι κατά καιρούς, στην πανδημία αλλά και στις φωτιές στην Εύβοια παρείχε χέρι βοηθείας. Μάλιστα τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι σύμμαχοι καθώς όπως ανέφερε μοιράζονται και στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολιτευτικό σόου για να εμποδίσει εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη ΝΔ που θα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Κάνουμε μομφή και εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τσακώνεστε με τη ΝΔ για τα μικρά και τα επιμέρους και όχι για τα μεγάλα και σημαντικά, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μάλιστα ο γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι συναγωνίζονται στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Ενώ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Κατηγόρησε δε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την ταύτιση, όπως είπε, αυτών των κομμάτων στην εμπλοκή της Ελλάδας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια και την εγκατάσταση βάσεων που μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο αλλά και στόχο αντιποίνων σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης Δύσης και Ρωσίας. Μάλιστα έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες αυτών των κομμάτων.

Θύμισε δε, ότι από κοινού στήριξαν τον EastMed, για την κατασκευή του οποίου συμπλήρωσε, οι Αμερικανοί άδειασαν την Ελλάδα καθώς η Τουρκία τους είναι απαραίτητη για τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως γι’ αυτό το λόγο μοιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στην οργανωτική τους λειτουργία κάνοντας αναφορά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή από τη βάση.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ που δεν λογαριάζει ούτε τη ζωή του λαού μπροστά στα κέρδη των καπιταλιστών, που βάζει εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών, που μας μπλέκει στα σχέδια πολεμοκάπηλων συμμάχων τους. Μαζί με το καμία εμπιστοσύνη πρέπει να ακουστεί και το καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να ξαναγίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Σήμερα κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή που θα γκρεμίσει το παλιο και το σάπιο, ο λαός έχει κουραστεί με τους «σωτήρες σταρ».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024