Σκιάθος: Υδροστρόβιλος «χτυπά» το χιονισμένο νησί – Εντυπωσιακές εικόνες από την κακοκαιρία
Το φαινόμενο οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας και θεωρείται συνηθισμένο αυτή την εποχή.
Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος χτύπησε την Σκιάθο, την ώρα μάλιστα που το χιόνι είχε καλύψει το λιμάνι στου νησιού.
Το εντυπωσιακό βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Forecast Weather Greece στο Facebook.
Το φαινόμενο οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας και θεωρείται συνηθισμένο αυτή την εποχή, ωστόσο υδροστρόβιλοι στην εν λόγω περιοχή δεν παρατηρούνται συχνά.
Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται.
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442