Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Συναγερμός ενόψει καταιγίδας στις ανατολικές ακτές της χώρας

ΗΠΑ: Συναγερμός ενόψει καταιγίδας στις ανατολικές ακτές της χώρας

H Νέα Υόρκη και η Βοστώνη βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγάλης κακοκαιρίας που περιμένουν

Χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν το Σάββατο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σφοδρή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Η Νέα Αγγλία και το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης, αναμένεται ότι θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Οι πολίτες, μάλιστα, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, ώστε να είναι έτοιμοι αν αποκλειστούν.

Οχήματα με αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι έτοιμα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της οποίας, Έρικ Άνταμς, προέβλεψε στο Twitter πως στην πόλη αναμένονται 30 εκατοστά χόνι, προσθέτοντας ότι «η Μητέρα Φύση έχει την τάση να κάνει αυτό που θέλει».

Περίπου 3.400 πτήσεις προς ή από τις ΗΠΑ έχουν ήδη ματαιωθεί για σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware. Χθες, Παρασκευή, είχαν ματαιωθεί περισσότερες από 1.450 πτήσεις.

Η National Weather Service (NWS), η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, προειδοποίησε για «συνθήκες που θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατες τις μετακινήσεις» σε ένα μέρος των ακτών του Μέσου Ατλαντικού και της Νέας Αγγλίας, με χιονοπτώσεις που αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν κατά τόπους τα 30 εκατοστά.

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, του Μέριλαντ και της Μασαχουσέτης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιού κήρυξε και τη Βοστώνη η δήμαρχός της, Μισέλ Γου.

«Γυρίστε σπίτι σας απόψε, μείνετε σπίτι σας κατά το Σαββατοκύριακο, αποφύγετε κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση», ανέφερε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης και άλλων πόλεων ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, θέλοντας να προετοιμαστούν για το χιόνι που έρχεται.

Η καταιγίδα, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί γρήγορα μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα προκαλέσει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την NWS. Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει επίσης εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε παραλιακές περιοχές, ενώ η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak έχει ματαιώσει δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών σε μεγάλο μέρος των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024