Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση μομφής: Στα διασταυρούμενα πυρά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

Πρόταση μομφής: Στα διασταυρούμενα πυρά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέμφονται τη Χαριλάου Τρικούπη με το επιχείρημα ότι είναι ασυμβίβαστα το ταυτόχρονο «ναι» σε πρόταση μομφής και «όχι» σε πρόωρες εκλογές.

Σε διασταυρούμενα πυρά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χτες το βράδυ το ΚΙΝΑΛ μετά την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα στηρίξει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αλλά δεν θέλει εκλογές.

Ασυμβίβαστο το ναι στην μομφή και το όχι στις εκλογές

Τα όσα είπε μάλιστα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την ακαριαία αντίδραση τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μέμφονταν τη Χαριλάου Τρικούπη με το επιχείρημα ότι είναι ασυμβίβαστα το ταυτόχρονο «ναι» σε πρόταση μομφής και «όχι» σε πρόωρες εκλογές.

Η μεν κυβέρνηση όμως εγκαλούσε το ΚΙΝΑΛ για την στήριξη στην πρόταση μομφής που κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ άφηνε αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ ότι ζητάει παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβερνητική εξουσία.

Εν ολίγοις τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πιέσουν πολιτικά -ο καθένας για λογαριασμό του- το ΚΙΝΑΛ στην κατεύθυνση ότι με αυτή την τοποθέτηση στο θέμα της πρότασης μομφής αφήνει μετέωρη τη γραμμή περί αυτόνομης πορείας.

Διαβάστε επίσης – Ανδρουλάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν θα παίξουμε τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα

Η αυτόνομη πορεία

Είναι χαρακτηριστικές οι ανακοινώσεις του κυβερνώντος κόμματος και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη ότι το ΚΙΝΑΛ είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσει την πρόταση μομφής καταψηφίζοντας την κυβέρνηση αλλά θεωρεί αδιανόητες τις πρόωρες εκλογές σε συνθήκες πανδημίας με εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση.

«Ακούσαμε απόψε (σ.σ. τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές.

»Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη» είναι η χαρακτηριστική τοποθέτηση της ΝΔ.

Αντιφατική

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως είπε προσεγγίζει τα προβλήματα  «χωρίς ρεαλισμό».

Από την άλλη πλευρά χαρακτηριστική του πως υποδέχτηκαν στην Κουμουνδούρου την τοποθέτηση Ανδρουλάκη είναι η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Περιμένουμε να εξηγήσει

«Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ. Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται».

Τις απορίες θα τις λύσει ο ελληνικός λαός

Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο» ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζοντας ω αναμενόμενη την αντίδραση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς «εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση».

«Απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενω θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ελιτίστικη κυβέρνηση και λαϊκίστικος ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο εκπρόωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε μόνοδρομο την ψήφιση της πρότασης μομφής εγκαλώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της σε πανδημία, ακρίβεια και την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

«Το Κίνημα Αλλαγής, είναι απέναντι από την ελιτίστικη κυβέρνηση αλλά και τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στον κ. Τσίπρα ότι ρίχνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη.

Σωσίβιο

«Με την πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο για το πολίτικο του ναυάγιο» ανέφερε σήμερα ο κ. Μάντζος, ενώ ο Γιώργος Καμίνης απαντώντας στις βολές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη κινήθηκε στην ίδια γραμμή κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι για εσωκομματικούς λόγους δικούς του δίνει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να συσπειρώσει τους βουλευτές της ΝΔ

Διαβάστε επίσης – Πρόταση μομφής: Αρχίζει το απόγευμα η τριήμερη συζήτηση – Το βράδυ της Κυριακής η ψηφοφορία

Μάλιστα αυτού του τύπου η αντιπαράθεση συνεχίζεται από το πρωί σε όλα τα τηλεπαράθυρα ανάμεσα στα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ γύρω από την πρόταση μομφής ενόψει και της αποψινής έναρξης της τριήμερης συζήτησης.

Σε αυτά τα ζητήματα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024