Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Viral η ιδέα διάσημου ράπερ να ανακατασκευάει θρυλικό καναπέ με ψωμάκια μπριος

Viral η ιδέα διάσημου ράπερ να ανακατασκευάει θρυλικό καναπέ με ψωμάκια μπριος

Ο Tommy Cash έχει προϊστορία στο να παρουσιάζει αμφιλεγόμενα σχέδια

Viral έγινε στο Διαδίκτυο η «μπριός» εκδοχή του περίφημου καναπέ Camaleonda του Mario Bellini της δεκαετίας του 1970, την οποία σχεδίασε η Καναδή καλλιτέχνης Gab Bois αφότου τη μοιράστηκε ο Εσθονός ράπερ Tommy Cash, ισχυριζόμενος ότι ήταν σε συνομιλίες με την IKEA να βάλει σε γραμμή παραγωγής αυτή την εκδοχή. Ο ισχυρισμός του Εσθονού ράπερ διαψεύστηκε από τη σουηδική εταιρεία επίπλων.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, το επιδραστικό έπιπλο του Italian Radical ντιζάιν εμφανίζεται να απαρτίζεται από περισσότερα από 40 ψωμάκια μπριός για χάμπουργκερ και χοτ ντογκ, συνοδευόμενο από μια πειρατική κρεμαστή ετικέτα της IKEA στην οποία αναγράφεται «Do not iron. Do not dry clean. Do not eat». Αρχικά, ο Cash έγραψε σε λεζάντα: «Η IKEA μου είπε ότι αν έχουμε 10.000 σχόλια κάτω από αυτή την ανάρτηση θα θέσουν σε κυκλοφορία τον Loafa». Αργότερα, η λεζάντα αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με την υπόσχεση «coming to your nearest IKEA söön». «Κανείς από την IKEA δεν ήλθε σε επαφή με τον Tommy Cash» είπε, μιλώντας στο Dezeen, η υπεύθυνη επικοινωνίας της σουηδικής εταιρείας Diana Lavrenova. «Δεν θεωρούμε ότι το πρότζεκτ είναι εφικτό» πρόσθεσε.

Νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, η Gab Bois, φημισμένη για τις γαστρονομικές εκδοχές καθημερινών αντικειμένων (σαγιονάρες από μπανάνες κά) είχε κάνει ανάρτηση του καναπέ «Camaleon-dough». Στην ανάρτησή της δεν κάνει καμία αναφορά στη σουηδική εταιρεία επίπλων, αλλά «κλείνει το μάτι» στο σουρεαλιστικό βιβλίο μαγειρικής «Le Corbuffet» της Esther Choi, όπου εμφανίζεται ένας διαφορετικός καναπές από ψωμάκια που ως μοντέλο είχε ένα σχέδιο της Florence Knoll. «Μου αρέσει πάντα να κάνω μικρές φάρσες και να δημιουργώ οφθαλμαπάτες στις φωτογραφίες μου, οπότε είμαι χαρούμενη που αυτό τα κατάφερε τόσο καλά» είπε η Καναδή καλλιτέχνης, μιλώντας στο Dezeen. «Για τα κύρια μαξιλάρια χρησιμοποίησα μπριός για χάμπουργκερ και για της άκρες μπριός για χοτ ντογκ. Οδοντογλυφίδες, κρυμμένες μεταξύ κάθε μπριός, κρατούσαν τα πάντα στη θέση τους. Κατέληξε να είναι μια, στην κυριολεξία, αναπαράσταση comfort food (σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, «σπιτικό φαγητό που γεννά συναίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας»)» πρόσθεσε.

Ο Tommy Cash έχει προϊστορία στο να παρουσιάζει αμφιλεγόμενα σχέδια, όπως τα μήκους ενός μέτρου αθλητικά παπούτσια, με τα οποία εντυπωσίασε στο παρελθόν. Εξ ου και με photoshop εμφάνισε φωτογραφία του εαυτού του να κάθεται και να ξαπλώνει πάνω στον από μπριός καναπέ της Bois, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έπιπλο κανονικών διαστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024