Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγνωστικό Κέντρο αποκτάει το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου

Διαγνωστικό Κέντρο αποκτάει το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου

Το Πολυδύναμο Ιατρείο της Σκύρου είναι σε πορεία αναβάθμισης με τα πρώτα έργα να δρομολογούνται

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση έργου αποπεράτωσης και ουσιαστικής αναβάθμισης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου.

Σκοπός της Προγραμματικής είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου, από την 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση.

Το υποέργο με τίτλο: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ Π.Π.Ι. ΣΚΥΡΟΥ», προϋπολογισμού 322.400€, εντάσσεται στο έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποπεράτωση του υπογείου χώρου του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως με τις προβλεπόμενες βοηθητικές χρήσεις.

Μεταξύ άλλων, θα διαμορφωθεί:

  • Διαγνωστικό κέντρο,
  • Αίθουσα Αρχείου,
  • Αίθουσα φύλαξης νεκρών,
  • Λινοθήκη και χώρος πλυντηρίου,
  • Αποθήκη,
  • Αποδυτήρια και τουαλέτες,
  • Χώρος στάθμευσης του ασθενοφόρου,
  • Χώρος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Δεξιά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και αριστερά ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Διοικητή Φώτη Σερέτη και υλοποιούμε μια σειρά αναγκαίων έργων ενίσχυσης 11 Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, με βάση τα αιτήματα που μας κατέθεσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

»Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000€, συνυπογράψαμε και την Προγραμματική Σύμβαση για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 322.400€, το οποίο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το Ιατρείο με τη δημιουργία Διαγνωστικού Κέντρου κλπ.

»Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εμείς επιλέξαμε να ξεπεράσουμε τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας. Εξαντλούμε τις οικονομικές μας δυνατότητες για να στηρίξουμε τις δομές Υγείας και θέλουμε σύμμαχο μας κάθε Στερεοελλαδίτη, κάθε πολίτη, για να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία».

Ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, για την άψογη συνεργασία την οποία έχουμε, όσον αφορά στην εκτέλεση έργων αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών της ΠΦΥ, και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων μας, σε μια περίοδο πανδημίας, προς βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναφορικά με την κτιριακή αναβάθμιση του ΠΠΙ Σκύρου, γίνεται πραγματικότητα το αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης και του επιχειρησιακού σχεδιασμού της 5ης Υγειονομικής μας Περιφέρειας, σε ένα νησί με ιδιαίτερη αυξημένη τουριστική κίνηση, η δημιουργία ενός σύγχρονου Ιατρικού Κέντρου είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη του».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024