Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ελλείψεις και ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα
Ελλείψεις σε βασικά προϊόντα όπως το γάλα και τα αυγά παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Αττικής
Μετά την κακοκαιρία Ελπίδα που χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα, οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα είναι γεγονός.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Παράσχος Κατωμέρης, έμπορος στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.
«Αυτή τη στιγμή, όπως και σε κάθε χιονιά, υπάρχουν ελλείψεις που προσπαθούμε να τις αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια σοβαρή έλλειψη, είχαμε προνοήσει και είχαμε φέρει από το εξωτερικό κάποια προϊόντα, όπως μελιτζάνες, κουνουπίδια, άνηθο, σέλινο, μαϊντανό κ.ά.», είπε ο κ. Κατωμέρης.
Ελλείψεις και αυξήσεις σε προϊόντα
Ελλείψεις παρατηρούνται σε γάλα, αυγά, αρτοσκευάσματα, ψωμί, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Την ίδια ώρα, μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε σημαντικές αυξήσεις σε μελιτζάνες, πιπεριές, μπρόκολο και κουνουπίδι.
«Είναι θερμοκηπίου αυτά τα προϊόντα. Για πατάτες έχουμε προνοήσει, ήρθαν ακόμα και από την Αίγυπτο, δεν έχουμε έλλειψη προς το παρόν. Όπως μας πληροφορούν οι παραγωγοί, σε προϊόντα που είναι υπαίθρια και είναι στα χωράφια που έχουν καλυφθεί με χιόνι, σε αυτά τις επόμενες δύο εβδομάδες οι τιμές θα είναι πιο ακριβές. Θα προσπαθήσουμε με τα εισαγόμενα προϊόντα να βοηθήσουμε την κατάσταση. Πριν ακόμα ξεσπάσει η κακοκαιρία, πριν από μία εβδομάδα, άρχισαν οι συνάδελφοι να προσπαθούν να αγοράσουν προϊόντα, για να μην αφήσουν εκτεθειμένες τις παραγγελίες τους», εξήγησε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι οι λαϊκές αγορές σήμερα δε θα λειτουργήσουν σε νότια και βόρια προάστια, αλλά στον Πειραιά και στα δυτικά προάστια θα λειτουργήσουν κανονικά.
- Ασύλληπτο συμβόλαιο στον Μπράιαντ: Η Χάποελ Τελ Αβίβ προσφέρει 5 εκατ. ευρώ για να ανανεώσει
- Ακόμα δεν βρήκε «αυτό που θέλουν οι γυναίκες»: Ο Μελ Γκίμπσον και η Ρόζαλιντ Ρος χώρισαν
- Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου: «Την έβριζε χυδαία» – Τι έλεγε ο γιος στο «Τούνελ»
- Η Microsoft αναζητά νέα ζωή μετά το ειδύλλιο με την OpenaAI
- Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Στα λευκά η Εύβοια – Σε ποια χωριά χιονίζει (φωτογραφίες και βίντεο)
