Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΑΒ: Κίνδυνος καταγμάτων λόγω παγετού - Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις

ΕΚΑΒ: Κίνδυνος καταγμάτων λόγω παγετού – Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις

Έκκληση απευθύνει το ΕΚΑΒ στους πολίτες να μετακινούνται μόνο εάν αυτό είναι απαραίτητο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κατάγματα

Όπως τονίζει το ΕΚΑΒ, «λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, συνεπεία των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας Ελπίδα, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.

Προσοχή στην κατάλληλη ένδυση και υπόδηση

Οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος (σύντομες προληπτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις με παγετό, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ: https://www.ekab.gr/odigies/iatrikes-odigies/pagetos/).

Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Χρήση του 166 για επείγοντα περιστατικά

Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024