Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Meta και Nvidia συνεργάζονται για τον υπερυπολογιστή του metaverse

Meta και Nvidia συνεργάζονται για τον υπερυπολογιστή του metaverse

Το σύστημα RSC εκτιμάται ότι θα διαχειρίζεται πακέτα δεδομένων έως και ενός exabyte.

Η Meta Platforms, πρώην Facebook, ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την ανάπτυξη νέου υπερυπολογιστή που θα ενσωματώνει «πρωτοφανείς» δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Το πρόγραμμα, στο οποίο η Meta συνεργάζεται με την Nvidia, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα έχει προηγμένα χαρακτηριστικά μηχανικής μάθησης σε συνδυασμό με τεράστια ισχύ που θα προσομοιάζει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Προφανώς όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις προοπτικές που «βλέπει» η εταιρεία στο metaverse, ένα κόσμο εικονικής πραγματικότητας στον οποίοι οι χρήστες παίρνουν τη μορφή άβαταρ.

Διαβάστε επίσης: Metaverse – Εικονικό οικόπεδο πουλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 2,4 εκατ. δολαρίων

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν Meta και Nvidia το πρόγραμμα έχει λάβει την ονομασία Air Research SuperCluster ή RSC. Στόχος των δύο συνεταίρων είναι να ολοκληρώσουν το σύστημα περί τα μέσα του 2022.

Ο RSC, ο οποίος φέρεται να είναι ο ισχυρότερος υπολογιστής του είδους του, εκτιμάται ότι θα διαχειρίζεται πακέτα δεδομένων μεγέθους έως και ενός exabyte, δηλαδή έως και ένα δισεκατομμύριο gigabytes δεδομένων. H Meta υποστηρίζει ότι αυτή η ποσότητα δεδομένων είναι ισοδύναμη με υψηλής ανάλυσης βίντεο διάρκειας 36.000 ετών.

Η Meta αναφέρει ότι οι προδιαγραφές του συστήματος τέθηκαν το 2020. Ούτε λίγο ούτε πολύ τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία ενός υπολογιστή που θα είναι σε θέση να μαθαίνει και να εκπαιδεύεται σε μοντέλα που θα απαρτίζονται από άνω του ενός τρισεκατομμυρίου παραμέτρους.

Η συνεργασία με την Nvidia έχει σαν αποτέλεσμα ο υπό σχεδίαση υπολογιστής να διαθέτει 760 συστήματα Nvidia DGX A100 τα οποία ενσωματώνουν πάνω από 6.000  κάρτες γραφικώνNvidia A100.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Nvidia κατά τη διάρκεια του έτους θα προστεθούν σχεδόν 10.000 μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) από ένα σύνολο 16.000.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024