Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δανία: Αύριο ανακοινώνει την άρση των μέτρων για τον κοροναϊό

Δανία: Αύριο ανακοινώνει την άρση των μέτρων για τον κοροναϊό

Η Δανία θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση παρά τις αυξημένες νοσηλείες.

Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν στη Δανία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την άρση όλων των περιορισμών για την COVID-19 έως τα τέλη αυτού του μήνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Jyllands-Posten.

Η Δανία χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες ύστερα από lockdown διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας σε κινηματογράφους και μουσικούς χώρους να ανοίξουν και πάλι, αλλά κάποιοι κανόνες παραμένουν σε ισχύ, όπως το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πού στηρίζεται η απόφαση

Επικαλούμενη διάφορες πηγές, η JP ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή βασίζεται στις συστάσεις ομάδας ειδικών που συστήνει επίσης την άρση της κατηγοριοποίησης της COVID-19 ως ασθένειας που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία, κάτι που επέτρεψε τους ισχύοντες περιορισμούς.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Φρεντέρικσεν αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις αύριο το βράδυ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το γραφείο της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Τα στοιχεία για τον κοροναϊό

Η Δανία κατέγραψε 40.348 νέα κρούσματα χθες, συγκριτικά με 47.831 την Παρασκευή. Ο αριθμός των νοσηλειών που σχετίζονται με τον κοροναϊό αυξήθηκε σε 894, ο υψηλότερος σε ένα χρόνο.

Από το αποκορύφωμα των 82 ασθενών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός τους μειώνεται σταθερά, φθάνοντας στις 24/1/2022 τους 43.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024