Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30»: Τα ονόματα που σχετίζονται με την πανδημία

«Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30»: Τα ονόματα που σχετίζονται με την πανδημία

Εταιρείες, άνθρωποι, προϊόντα φέρουν ονόματα που σχετίζονται με την πανδημία. Πολλοί δεν βγήκαν ζημιωμένοι, άλλοι πάλι αντιμετωπίζουν με χιούμορ την κατάσταση.

Μόνο λίγα τραπέζια είναι πιασμένα στην ταβέρνα Ομικρον. Συνήθως εδώ δεν τρώει κανείς μόνο ελληνικά. Υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική και χορός.

Το 15ο γράμμα

Στην πανδημία αυτήν την εποχή κυριαρχεί ως γνωστόν η συνώνυμη παραλλαγή του ιού: η Ομικρον. «Είναι το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου», λέει ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης όταν ερωτάται πώς πήρε το όνομά της η ταβέρνα.

Η ονομασία της παραλλαγής δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα πάντως στην ταβέρνα, τουλάχιστον όχι περισσότερα από αυτά που προκαλεί η ίδια η πανδημία, λέει.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Ομικρον Κ. Τσαπακίδης

Η ταβέρνα Ομικρον βρίσκεται κοντά στην Εμπορική Εκθεση της Φρανκφούρτης εδώ και 30 χρόνια. Η επέτειος θα εορταστεί με τυμπανοκρουσίες και μουσικούς από την Ελλάδα. Πότε όμως θα συμβεί αυτό, δεν είναι σαφές.

Ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ και αυτοπεποίθηση. «Εμείς δεν είμαστε παραλλαγή, είμαστε το πρωτότυπο», λέει χαμογελώντας.

Και στο εστιατόριό του έχουν μολυνθεί μόνο από τη χαρά της ζωής. Ελπίζει ότι η παραλλαγή Ομικρον θα σημάνει σύντομα το τέλος της πανδημίας.

Ενα καφέ που έγινε διάσημο…

Κορώνα, όπως λέγεται στα γερμανικά ο κοροναϊός, Κόβιντ ή Μπούστερ ήταν πριν από την πανδημία ονόματα εταιρειών, ανθρώπων, προϊόντων.
Ο όμιλος ζυθοποιίας Anheuser Busch Inbev έκανε λόγο για άλμα στις πωλήσεις της μπύρας «Corona Extra». Σε τι ακριβώς οφείλεται πάντως δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Με την ονομασία «Corona» (στα λατινικά σημαίνει κορώνα ή στεφάνι) βαφτίστηκαν αυτοκίνητα και επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ έτσι ονομάζονται και πολλά μέρη και άνθρωποι.

H μπύρα Corona

Το καφέ «Corona» γνώρισε πραγματική έκρηξη με φωτογραφίες selfie στην πόλη Ομπερούρσελ. Ο ιός το έκανε πασίγνωστο, αναφέρει η Μαργκερίτα Φράνσεσετ, η οποία διευθύνει την επιχείρηση με τον άντρα της.

Πολλοί έψαχναν πληροφορίες στο διαδίκτυο και έτυχε να βρίσκουν έτσι το παγωτατζίδικό τους. Ανθρωποι στέκονταν στο δρόμο ή στα αυτοκίνητά τους και φωτογραφίζονταν μπροστά από την επιγραφή. Το καφέ έχει το όνομά του από το 1994. Παραπέμπει στον δρόμο που μεγάλωσε ο άντρας της.

Χιούμορ και παρεξηγήσεις

Το όνομα ενός Ινδού που έγραφε στο Twitter προκάλεσε παρεξηγήσεις. Λέγεται Κόβιντ Καπούρ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήθελε πάντως να βρει ένα όνομα που δεν παραπέμπει σε ανθρώπους, ζώα ή μια γεωγραφική περιοχή.

«Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός», έγραψε στο twitter ο Καπούρ. Οταν οι φίλοι του στα 30ά του γενέθλιά παρήγγειλαν μια τούρτα, το ζαχαροπλαστείο έγραψε πάνω: «Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30».

Η έναρξη της εκστρατείας αναμνηστικού εμβολιασμού έφερε στην εταιρεία τεχνολογίας εκδηλώσεων «Booster» περισσότερη δουλειά.

Ανθρωποι που ήθελαν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου ή είχαν παράπονα με την καταχώρηση, απευθύνονταν στην εταιρεία, η οποία τους εξηγούσε ευγενικά ότι πρόκειται για λάθος, λέει ο ιδιοκτήτης Ρενέ Κράους.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν σκέφθηκε να μετονομάσει την επιχείρηση, η οποία φέρει την επωνυμία εδώ και 30 χρόνια.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024