Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί μέχρι και 5 ώρες στην Αττική οδό  - Χάος και νεύρα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί μέχρι και 5 ώρες στην Αττική οδό – Χάος και νεύρα

«Ο μακρύς δρόμος του μαρτυρίου». Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμερα η Αττική οδός. Χιλιάδες οχήματα παγιδεύτηκαν μέσα στο χιόνι και οι οδηγοί βίωσαν τον δικό τους Γολγοθά.

Τα 70 χιλιόμετρα της Αττικής οδού έγιναν σήμερα ο τόπος του μαρτυρίου για εκατοντάδες οδηγούς. Από το χιόνι εγκλωβίστηκαν στον περίκλειστο δρόμο, δεν μπορούσαν να βγουν από πουθενά και για να διανύσουν λίγες δεκάδες μέτρα έκαναν 4 και 5 ώρες. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» τσάκισε τον μηχανισμό της Αττικής οδού.

Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί ήταν εξαγριωμένοι. Άλλοι είχαν και τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί. Χάος. Απελπισία. Όπως καταγγέλλουν οδηγοί, έγιναν μπαλάκι μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και Αττικής οδού.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν πολλών χιλιομέτρων. Στο απέραντο λευκό του χιονιού, χιλιάδες οχήματα σταματημένα το ένα δίπλα στο άλλο δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μπρος ούτε πίσω. Μάλιστα η Πυροσβεστική υπηρεσία αναγκάστηκε να ζητήσει από την Τροχαία να μην στέλνει άλλα οχήματα προς τις εσόδους και εξόδους της Αττικής οδού.

«Σε 3 ώρες κάναμε 950 μέτρα»

«Η είσοδός μας στην Αττική Οδό έγινε στις 13.30 από την εσόδου Κορωπίου και τώρα είμαστε 950 από την είσοδο», λέει στο MEGA ο Γιώργος Τζερεφός, εγκλωβισμένος οδηγός.


«Καλέσαμε το 1024 της Αττικής Οδού. Πιο εύκολα πιάνεις το τζόκερ παρά να σου απαντήσουν. Πήραμε την Πολιτική προστασία και μας είπαν ότι υπεύθυνη είναι η Αττική Οδός».

Η Αττική οδός

Η εταιρία πάντως σε ανακοίνωση της για το μπάχαλο και το χάος που παρουσιάστηκε μέσα στην Αττική οδό, κάνει λόγο για νταλίκες που δίπλωσαν στο ύψος του Γέρακα και οι οποίες έκλεισαν το δρόμο και εγκλώβισαν ουσιαστικά τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Απαγορεύτηκαν τα φορτηγά στην Αττική Οδό

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, περιφερειακής Υμηττού και περιφερειακής Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ΕΛΑΣ κάνει ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσει τη δυσχέρεια που παρατηρείται στην Αττική οδό, λόγω της χιονόπτωσης και στα δύο ρεύματα, από Παιανία έως Μεταμόρφωση, ενώ πραγματοποιεί αντιδρομήσεις στις εξόδους αυτής.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024