Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς: Έρχονται χειρότερες πανδημίες - Να προετοιμαστούμε για να σώσουμε ζωές και να γλυτώσουμε από οικονομική καταστροφή

Μπιλ Γκέιτς: Έρχονται χειρότερες πανδημίες – Να προετοιμαστούμε για να σώσουμε ζωές και να γλυτώσουμε από οικονομική καταστροφή

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για πανδημίες πολύ χειρότερες από αυτήν του κοροναϊού, καλώντας τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν με δισεκατομμύρια δολάρια στην προετοιμασία για το επόμενο πανδημικό κύμα.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως αν και οι παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα του κοροναϊού ήταν μερικές από τις πιο μεταδοτικές στα χρονικά, ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν ιό που θα προκαλεί πολύ πιο σοβαρή νόσηση και περισσότερους θανάτους.

Η συνεισφορά Γκέιτς για την καινοτομία στα εμβόλια

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και το βρετανικό Wellcome Trust προσφέρουν 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI), έναν από τους βασικούς εταίρους του μηχανισμού Covax που εξασφαλίζει σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19. Ο CEPI προσπαθεί να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς έχει βάλει στόχο να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες.

«Παράξενες» οι προτεραιότητες του κόσμου

Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι οι προτεραιότητες του κόσμου είναι «παράξενες» και ότι εναπόκειται σε φιλάνθρωπους και κυβερνήσεις πλούσιων χωρών να αντιμετωπίσουν των ανισοτήτων στο θέμα του εμβολιασμού. «Μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων (δολαρίων) προκειμένου να σώσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια ζωές και να γλιτώσουμε τρισεκατομμύρια από οικονομικές ζημιές», επισημαίνει ο Γκέιτς.

Συμπλήρωσε ότι πολλές από τις καινοτομίες για την προετοιμασία απέναντι σε μία μελλοντική πανδημία, θα ήταν επίσης χρήσιμες στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων υγείας στον κόσμο, όπως η ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον HIV και η βελτίωση των εμβολίων για τη φυματίωση και την ελονοσία.

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα την επόμενη φορά

Ο Γκέιτς σημείωσε ότι οι δύο μεγάλοι χρηματοδότες της ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ο CEPI και η αμερικανική κυβέρνηση επέδειξαν τόλμη, ρισκάροντας τεράστια ποσά. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως χρειάζεται να γίνουν πολλά προκειμένου να αυξηθούν τα αποθέματα για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

«Με τα χρήματα που ρίσκαραν, πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές. Επομένως υπήρξε ένα τεράστιο όφελος για όλον τον κόσμο. Είμαστε σοφότεροι σήμερα. Και χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα για την επόμενη φορά», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024