Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπουρλά: Ελπίζουμε να έχουμε ένα ετήσιο εμβόλιο και όχι πολλές δόσεις

Μπουρλά: Ελπίζουμε να έχουμε ένα ετήσιο εμβόλιο και όχι πολλές δόσεις

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τάχθηκε σαφώς υπέρ ενός ετήσιου εμβολίου

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, μίλησε σε συνέντευξή του για το ενδεχόμενο να χρειάζονται στο μέλλον πολλές δόσεις εμβολίου για να καταπολεμηθεί ο κοροναϊός. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι ένα ετήσιο εμβόλιο κατά του κοροναϊού θα ήταν από πολλές πλευρές προτιμότερο από συχνές αναμνηστικές δόσεις.

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτων που προκαλούνται από την παραλλαγή Όμικρον, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης.

Με τα κρούσματα να εκτινάσσονται στα ύψη, ορισμένες χώρες έχουν επεκτείνει τα προγράμματα ενίσχυσης του εμβολίου κατά της Covid-19 ή μείωσαν το περιθώριο μεταξύ των δόσεων καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία.

Δεν θα είναι καλό το σενάριο των πολλών δόσεων

Σε συνέντευξή του στο N12 News του Ισραήλ, ο Μπουρλά ρωτήθηκε εάν βλέπει αναμνηστικά εμβόλια να χορηγούνται κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες σε τακτική βάση. «Αυτό δεν θα είναι καλό σενάριο. Αυτό που ελπίζω (είναι) ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο», είπε ο Μπουρλά.

«Μία φορά το χρόνο είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να το θυμούνται. Έτσι, από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον και να μην “ξεχνά” τις άλλες παραλλαγές. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση», είπε ο Μπουρλά.

Η Pfizer θα μπορούσε να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για ένα επανασχεδιασμένο εμβόλιο για την καταπολέμηση της Όμικρον και να το παραχθεί μαζικά τον Μάρτιο.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024