Γερμανία: Σχέδιο απομάκρυνσης των οικογενειών του προσωπικού της πρεσβείας στο Κιέβο
Σύμφωνα με την Bild αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχουν ήδη λάβει εντολή αποχώρησης από τη Δευτέρα
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επεξεργάζεται σχέδιο απομάκρυνσης των οικογενειών των εργαζομένων στη γερμανική πρεσβεία στην Ουκρανία για την περίπτωση που η ένταση με τη Ρωσία κλιμακωθεί περαιτέρω, μεταδίδει η εφημερίδα BILD.
Αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και από άλλες δυτικές κυβερνήσεις, ενώ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχουν ήδη λάβει οδηγίες να ξεκινήσουν την αποχώρησή τους από τη Δευτέρα.
Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί πάντως να απορρίπτει το ουκρανικό αίτημα για παράδοση όπλων. «Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί άμεση επανεξέταση και αλλαγή πορείας από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο θέμα της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε ο ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο ‘Αντρι Μέλνικ, για να λάβει απάντηση από την υπουργό ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία, σε συνέντευξή της στην Welt am Sonntag δηλώνει ότι «οι παραδόσεις όπλων δεν θα βοηθούσαν αυτή τη στιγμή – αυτή είναι η συναίνεση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».
Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό: Ειρηνευτική συνάντηση Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας, Γερμανίας
Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός πρόσθεσε πάντως ότι τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί «πλήρες νοσοκομείο πεδίου, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εκπαίδευσης, με πλήρη χρηματοδότηση της Γερμανίας για 5,3 εκατομμύρια ευρώ».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός σήμερα
- Εννέα φράσεις που «φωνάζουν» χαμηλό EQ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)



























![Η τρομακτική στιγμή που τρένο περικυκλώνεται από την φωτιά που κατακαίει το Οντάριο του Καναδά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/train-ontario-2-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442