Γαλλία: Αγνοείται 75χρονος που προσπάθησε να διασχίσει τον Αντλαντικό
Ο στόχος του 75χρονου από τη Γαλλία είναι να γίνει ο γηραιότερος που θα διασχίσει τον Ωκεανό
Ένας 75χρονος Γάλλος, ο οποίος προσπαθεί από την 1η Ιανουαρίου να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό κωπηλατώντας, ενεργοποίησε την Παρασκευή τον σωστικό πομπό εντοπισμού του και έκτοτε η ομάδα υποστήριξης δεν έχει καμία επαφή μαζί του, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Ο Ζαν-Ζακ Σαβέν, που έκλεισε τα 75 του στις 14 Ιανουαρίου, πάνω στο κανό Audacieux, μήκους οκτώ μέτρων και πλάτους 1,70, απέπλευσε την Πρωτοχρονιά από το Σάγκρες, στη νότια Πορτογαλία. Ο στόχος του: να γίνει «ο πρεσβύτερος του Ατλαντικού» για «να ξεγελάσει τα γεράματα».
Εξέπεμψε sos
«Δυστυχώς, από τις 00.34 χθες το πρωί δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του» ανέφερε η ομάδα του. «Ανησυχούμε πολύ, όπως μπορείτε να φανταστείτε» αφού ο Σαβέν ενεργοποίησε τους δύο πομπούς που διέθετε και αυτό δείχνει ότι «αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες».
Η κόρη του, η Μανόν, σε ένα μήνυμα που έστειλε στους φίλους του και στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, σημειώνοντας ότι οι γαλλικές, πορτογαλικές και αμερικανικές υπηρεσίες διάσωσης συντονίζονται για να τον βρουν.
Αντιμετώπισε βλάβη
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της ομάδας των εθελοντών βοηθών του, την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο Σαβέν βρισκόταν στα βόρεια της Μαδέρας και κατευθυνόταν στο νησάκι Πόντα Ντελγκάντα, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, για επισκευές. Αφού άλλαξε την πορεία του λόγω των ισχυρών ανέμων, ο Σαβέν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καθώς εμφάνισαν βλάβη οι μπαταρίες και οι ηλιακοί συλλέκτες που χρησιμοποιούσε.
Το 2019 ο πρώην στρατιωτικός χρειάστηκε πάνω από τέσσερις μήνες, στριμωγμένος μέσα σε ένα σκάφος σε σχήμα βαρελιού, διαμέτρου 2,10 μέτρων, για να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό, παρασυρμένος από τους ανέμους και τα ρεύματα.
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442