Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ράπισμα» Αυγενάκη στην ΕΠΟ: «Προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν την Ολιστική Μελέτη»

«Ράπισμα» Αυγενάκη στην ΕΠΟ: «Προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν την Ολιστική Μελέτη»

«Καρφιά» κατά της ΕΠΟ και τις προσπάθειες της για... κοροϊδία, έριξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή του του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε αρχικά για τα κακοποιητικά φαινόμενα στον αθλητισμό, πριν ρίξει τα… καρφιά του κατά της ΕΠΟ, προσθέτοντας πως η Ομοσπονδία προσπαθεί να κοροϊδέψει για να μην εφαρμοστούν όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, που συνέταξαν FIFA/UEFA.

Αναλυτικά:

-#MetooGR: Σπάσαμε το πρώτο πέπλο σιωπής για τα κακοποιητικά φαινόμενα και στον αθλητισμό. Ξεκίνησε πέρσι η Σοφία Μπεκατώρου στην Ημερίδα «Start to Talk» του Υφυπουργείου, επ’ ευκαιρία της Προεδρίας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

 Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη των σοβαρών καταγγελιών των 26 αθλητριών και αθλητών στη Γυμναστική.

Αλλάξαμε το τοπίο, καθώς με τα όρια θητειών και ηλικιών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών έπαψε να κυριαρχεί η έννοια της «μονιμότητας» των παραγόντων και όσα συνεπάγονταν προκειμένου οι αθλητές να διστάζουν να μιλήσουν.

Και ενισχύουμε το πλαίσιο που διασφαλίζει ότι μπορούμε να έχουμε έναν αθλητισμό πιο καθαρό για τις νέες γενιές, ελέγχοντας τις Ομοσπονδίες για την εναρμόνιση των Καταστατικών τους και την τήρηση Κωδίκων Δεοντολογίας, Δικαστικών Επιτροπών και λειτουργίας Πειθαρχικών οργάνων.

-Ποδόσφαιρο: Στην ΕΠΟ προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, που συνέταξαν FIFA/UEFA έπειτα από τη συμφωνία τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ή χωρίς την ΕΠΟ, ωστόσο, δεν θα συνεχιστεί η βαλτωμένη κατάσταση και η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου θα προχωρήσει κι ελπίζουμε μαζί με FIFA/UEFA που θα τιμήσουν τις υπογραφές τους.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει διαβούλευση με το σύνολο των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, με αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις ανά Περιφέρειά τους. Και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες για το ποδόσφαιρο Γυναικών, για το ποδόσφαιρο Σάλας και με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

-Στηρίζουμε καθημερινά και έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό. Τους τελευταίους 12 μήνες διατέθηκε το πρωτόγνωρο στα ελληνικά χρονικά ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή του.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε οδοιπορικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας για να συζητήσουμε με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις τοπικές κοινωνίες και την αθλητική οικογένεια την Εθνική Στρατηγική για τον Αθλητισμό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024