Βαμβάκι: Οι 5 στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής
Στο επίκεντρο η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και της ποιότητας.
Την «Εθνική Στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού στην Ελλάδα», έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σκοπός της Εθνικής στρατηγικής είναι ο καθορισμός των στόχων και η περιγραφή των μέτρων για την μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα βάμβακος της χώρας μας. Η εθνική στρατηγική αφορά το χρονικό διάστημα 2019-2029.
Φορέας παρακολούθησης ορίζεται η Ομάδα Εργασίας Βάμβακος του ΥπΑΑΤ. Η Ομάδα Εργασίας Βάμβακος είναι ο Φορέας όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα προσέρχονται για να συζητήσουν για όλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας.
Η Ομάδα Βάμβακος θα πραγματοποιεί τουλάχιστον τέσσερις συνεδριάσεις ανά έτος. Στις πρώτες δύο (τουλάχιστον) συνεδριάσεις του κάθε έτους, ένα από τα πάγια θέματα θα είναι ο απολογισμός δράσεων και το αποτέλεσμα αυτών στην βαμβακοκαλλιέργεια. Στις επόμενες δύο (τουλάχιστον)συνεδριάσεις του κάθε έτους, ένα από τα πάγια θέματα θα είναι ο προγραμματισμός δράσεων σύμφωνα με την εθνική στρατηγική για το επόμενο έτος.
Αναθεώρηση Στρατηγικής και τυχόν επανακαθορισμός των στόχων αυτής, θα γίνεται κάθε πέντε έτη, εκτός κι αν ξαφνικές και ιδιαίτερες απαιτήσεις και συγκυρίες επιτάσσουν την ενδιάμεση αναθεώρησή της νωρίτερα της δετίας), και πάντα μέσω της ομάδος εργασίας Βάμβακος.
Οι στόχοι:
1) Η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της βαμβακοκαλλιέργειας,
2) Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μεταποίησης του βάμβακος,
3) Η βελτίωση της ποιότητας και η δημιουργία «ταυτότητας» του Ελληνικού βάμβακος,
4) Η ανάδειξη των φιλοπεριβαλλοντικών χαρακτηριστικών του τρόπου παραγωγής του βάμβακος
5) Η διατήρηση και η διασφάλιση της στήριξης της ΚΑΠ για το βαμβάκι.
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442