Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία - Ανησυχία από τις ναυτικές ασκήσεις - Προειδοποίηση Μπάιντεν

Ρωσία – Ανησυχία από τις ναυτικές ασκήσεις – Προειδοποίηση Μπάιντεν

Περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και 10.000 στρατιώτες θα λάβουν μέρος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο στις ασκήσεις αυτές στον Ατλαντικό

Η Ρωσία ανακοίνωσε μεγάλης κλίμακας ναυτικές ασκήσεις, εν μέσω συνομιλιών στο Βερολίνο μεταξύ των δυτικών δυνάμεων για την ουκρανική κρίση.

Περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και 10.000 στρατιώτες θα λάβουν μέρος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο στις ασκήσεις αυτές στον Ατλαντικό, τον Αρκτικό, τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Μεσόγειο.

Στόχος

Βασικός στόχος των ασκήσεων αυτών είναι η ενεργοποίηση «ναυτικών, αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων» και η αντιμετώπιση των «απειλών» που προέρχονται από «τις θάλασσες και τους ωκεανούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Την στιγμή που η ένταση με τις δυτικές δυνάμεις έχει κορυφωθεί εξαιτίας των ανησυχιών για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Μόσχα προγραμματίζει και κοινές ναυτικές ασκήσεις με το Ιράν και την Κίνα, σε χρόνο που δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Η ανακοίνωση γίνεται λίγο αφού το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικές» τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απείλησε με «σφοδρή» απάντηση σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Προειδοποίηση Μπάιντεν

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη στην Γερμανία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν για συνομιλίες με τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί «να ξεφύγει από κάθε έλεγχο» σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «θα ήταν καταστροφή για τον κόσμο».

Στο Βερολίνο, ο Αντονι Μπλίνκεν είχε συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας για την συγκρότηση κοινής στρατηγικής απέναντι στην Ρωσία.

Συνάντηση με Λαβρόφ

Θα ακολουθήσει, την Παρασκευή, κρίσιμη συνάντηση στην Γενεύη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αντονι Μπλίνκεν αναζητεί μία διπλωματική έξοδο από την ένταση ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο. Χθες, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επιλέξει «την ειρηνική οδό».

Ο προηγούμενος κύκλος συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας στην Ευρώπη δεν επέτρεψε παρά την διαπίστωση του χάσματος που χωρίζει αυτήν την στιγμή την Μόσχα από τις δυτικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024