Ολοκληρώθηκε ο Ε’ όμιλος του Κόπα Άφρικα, με την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ισημερινή Γουινέα να παίρνουν νίκες κόντρα σε Αλγερία και Σιέρα Λεόνε αντίστοιχα, σφραγίζοντας την πρόκρισή τους στη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Αρχικά, οι Ιβοριανοί, που είχαν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση (7 βαθμούς), δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Αλγερία και επικράτησαν με σκορ 3-1, αφήνοντας μάλιστα την αντίπαλό τους τελευταία και… καταϊδρωμένη.
Το σκορ άνοιξε στο 22′ ο Κεσιέ, με τον Σανκαρέ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 39ο λεπτό της συνάντησης. Ο Πεπέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, στο 54′, ενώ ο Μαχρέζ έχασε πέναλτι στο 60′. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπεντεμπκά στο 73′.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ισημερινή Γουινέα πήρε τη δεύτερη νίκη της στο τουρνουά, νικώντας με σκορ 1-0 τη Σιέρα Λεόνε και φτάνοντας τους 6 βαθμούς, μένοντας δεύτερη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χώρισε τις δύο ομάδες σημείωσε ο Γκανέ.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.