Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική σκέψη

Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική σκέψη

H ηλεκτροκίνητη Taycan αποκτά πρακτικότερη και σπορ έκδοση η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις γνωστές επιλογές της και η οποία εκτός από μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ προσφέρει και περισσότερη ευρυχωρία καθ΄ύψος

Μετά την Τaycan GTS Sport Turismo των 590 ίππων, η γερμανική φίρμα διευρύνει τις επιλογές με τα διακριτικά Sport Turismo καθώς οι πρακτικότερες εκδόσεις με τα συγκεκριμένα διακριτικά και χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμες σε όλο το φάσμα εκδόσεων «κινητήρα» της ηλεκτρικής Porsche.

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα που υπόσχονται οι εκδόσεις Sport Turismo, η διαφορετική χάραξη της οροφής εξασφαλίζει 4,5 εκατοστά επιπλέον χώρου καθ’ύψος για τους επιβαίνοντες του πίσω καθίσματος. Παράλληλα, επιτρέπει την «ανύψωση» της θέσης οδήγησης έως και κατά 9,0 χιλιοστά ενώ φυσικά βελτιώνεται και η πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ χάρη στη νέα σχεδίαση του πίσω τμήματος.

Ειδικότερα, το ύψος του ανοίγματος του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί σημαντικά έναντι των τετράθυρων εκδόσεων της Taycan, από  43,4 σε 80,1 εκατοστά. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και με το πλάτος που αυξάνεται από 33 σε 54,3 εκατοστά.

Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ είναι επίσης αυξημένη ωστόσο ποικίλλει αναλόγως την έκδοση κινητήρα. Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη χωρητικότητα ανέρχεται σε 446 λίτρα μέγεθος που υπερβαίνει κατά 39 λίτρα το μέγιστη της τετράθυρης Taycan. Mε την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων της Taycan Sport Turismo ο διαθέσιμος χώρος αυξάνεται σε 1.212 λίτρα ενώ όπως ακριβώς και η τετράθυρη έκδοση, η Sport Tursimo διαθέτει χώρο αποσκευών 84 λίτρων κάτω από το καπό της.

Επιπλέον των νέων χωροταξικών μεγεθών που προκύπτουν από το νέο αμάξωμα, η Sport Turismo έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα εξοπλισμού της με ηλεκτροχρωματική πανοραμική ηλιοροφή η οποία μπορεί να μετασχηματίσει τη «διαφάνεια» της από πλήρως διαφανής σε σκούρα φιμέ. Χωρίζεται σε εννέα διαφορετικά τμήματα τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά ως προς τη διαπερατότητά τους στο φως μέσω του infotainment.

Σε επίπεδο κινητήρων οι εκδόσεις Sport Turismo δεν διαφέρουν από τις εκδόσεις της τετράθυρης Taycan με εφαλτήριο την πισωκίνητη έκδοση των 326 ίππων έως την Turbo S Sport Turismo με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ 761 ίππων. Σε επίπεδο αυτονομίας, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία είναι Taycan 4S Sport Turismo με την μπαταρία των 93,4 kWh και την υπόσχεση 500 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

Επιπλέον, οι εκδόσεις Sport Turismo επωφελούνται από όλες τις βελτιώσεις τις οποίες ενέταξε η Porsche στο πλαίσιο της πρόσφατης ανανέωσης της Taycan, προσφέροντας το σύστημα Android Auto, βελτιωμένη λειτουργία φωνητικού ελέγχου και προαιρετικά την επιλογή Remote Park Assist η οποία επιτρέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας στάθμευσης χωρίς την φυσική παρουσία του οδηγού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024