Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απάντηση του Τσιτσιπά, το μυστικό της επιτυχίας και η μεγάλη ευκαιρία (vid)

Η απάντηση του Τσιτσιπά, το μυστικό της επιτυχίας και η μεγάλη ευκαιρία (vid)

Η νίκη απέναντι στον Ιμερ ήταν μια απάντηση σε όσους αμφέβαλλαν για την κατάστασή του μετά το χειρουργείο στον αγκώνα – Είναι πιο ώριμος από ποτέ και γνωρίζει πλέον ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, αλλά και ότι έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία!

Αποστολή εξετελέσθη για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο τένις, επικράτησε με 3-0 του Μίκαελ Υμερ (6-2, 6-4, 6-3) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο συμπατριώτης μας, Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεπέρασε το εμπόδιο του καλού του φίλου και πέρασε στην επόμενη φάση του πρώτου Γκραντ Σλαμ του 2022, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Σεμπαστιάν Μπαέζ, Νο. 95 στον κόσμο. Ενα παιχνίδι, στο οποίο είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα. Είδαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στον αγκώνα να έχει καλά χτυπήματα με το backhand, να είναι επιθετικός, να έχει στα… σχοινιά τον Σουηδό και να παίρνει εντυπωσιακούς πόντους.

Η εικόνα του 23χρονου απέναντι Ιμερ, ο οποίος μπορεί να είναι χαμηλότερου επιπέδου από τον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά είναι πάντα πολύ επικίνδυνος και αν τον υποτιμήσεις μπορεί να σε… σκοτώσει με τα δυνατά και βαριά χτυπήματά του, ήταν αν μη τι άλλο ενθαρρυντική και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του Αυστραλιανού Οπεν. Ο συμπατριώτης μας είχε 6 άσους, 30 winners και κέρδισε το 70% των πόντων που έπαιξε με το πρώτο σερβίς (39/56). Είδαμε επίσης τον Στέφανο να κινείται εξαιρετικά μέσα στο κορτ και να ανεβαίνει πολύ συχνά στο φιλέ, κερδίζοντας τους 34 από τους 48 πόντους. Πριν την πρεμιέρα του Τσιτσιπά άπαντες περίμεναν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ελληνας τενίστας, αφού οι εμφανίσεις του στο ATP Cup ήταν προβληματικές και έδειχνε να αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα στον αγκώνα, που είχε κάνει εγχείρηση στα τέλη του 2021.

Η εμφάνιση που έκανε απέναντι στον Ιμερ, ωστόσο, ήταν εξαιρετική και ήταν η απάντηση σε όσους ανησυχούσαν και αμφέβαλλαν για την κατάστασή του, με τον Στέφανο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία στο κορτ. Σίγουρα, ο 23χρονος χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και να δούμε ξανά τον τενίστα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Τα θετικά ήταν περισσότερα από τα αρνητικά στο παιχνίδι με τον Ιμερ, αλλά σίγουρα υπάρχουν τομείς που ο Στέφανος χρειάζεται ακόμα βελτίωση. Τα 38 αβίαστα λάθη και οι 11 ευκαιρίες που έδωσε στον Μίκαελ Ιμερ να του «σπάσει» το σερβίς θα πρέπει σίγουρα να προβληματίσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του. Παρά το γεγονός, πάντως, ότι έδωσε 11 μπρέικ πόιντς στον Σουηδό, ο συμπατριώτης μας κατάφερε να σβήσει τα 9, δείχνοντας ότι έχει δουλέψει πολύ και στο πνευματικό κομμάτι.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τον είδαμε να χάνει την ψυχραιμία του και να κάνει αβίαστα λάθη, που δεν τον έχουμε συνηθίσει να κάνει στο παρελθόν. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι σίγουρα καλύτερος, με τον ίδιο μάλιστα να τονίζει ότι αυτό που του λείπει είναι η σταθερότητα. Αυτό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας και το γνωρίζει καλά ο Στέφανος.

«Νομίζω πως είχα περισσότερα αβίαστα λάθη απ’ ότι συνήθως. Έπρεπε να είμαι πιο επιθετικός, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σ’ αυτό το επίπεδο», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Το σημαντικό για μένα είναι η σταθερότητα, να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, να είναι μια ίσια γραμμή. Φυσικά και θέλω να κερδίζω, είναι αυτό που με κάνει νικητή, που με κάνει τον άνθρωπο που είμαι, αλλά θέλω και να μπορώ να είμαι σταθερός», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Ελληνας τενίστας.

Ο Στέφανος ξέρει ότι το κλειδί όχι μόνο για το Αυστραλιανό Οπεν, αλλά για ολόκληρη την καριέρα του είναι η σταθερότητα. Βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο και πλέον πρέπει να πάρει την… μπαγκέτα από τους «Big 3» και να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό που θα τον κάνει θρύλο και θα τον βάλει στην ίδια κουβέντα με τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ.

Δεν είναι εύκολο. Εχει όμως όλα τα φόντα για να καταφέρει. Βήμα βήμα. Ένα κάθε φορά. Το επόμενο βήμα έχει το όνομα του Σεμπαστιάν Μπαέζ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Ο Αργεντινός στον πρώτο γύρο κέρδισε στα πέντε σετ τον Αλμπερτ Ράμος Βινόλας (6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2). Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με τον 21χρονο Αργεντινό να θεωρείται μεγάλο ταλέντο.

Ο Στέφανος είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Εάν παίξει με σοβαρότητα όπως κόντρα στον Ιμερ και δεν κάνει πολλά αβίαστα λάθη θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση. Μετά το επίπεδο θα ανέβει, αφού πιθανότατα στον τρίτο γύρο θα κληθεί να παίξει με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, ενώ στον τέταρτο γύρο ο Τσιτσιπάς θα βρει μπροστά του έναν εκ των Φριτζ ή Μπαουτίστα Αγκούτ.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις, ο Στέφανος θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και εκεί θα αντιμετωπίσει τον κακό του… δαίμονα, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Η απουσία του Τζόκοβιτς αναμφίβολα δίνει έξτρα κίνητρο στους υπόλοιπους τενίστες. Ειδικά στον Στέφανο, που ψάχνει τον πρώτο του τίτλο Γκραντ Σλαμ. Ισως αυτή να είναι η ευκαιρία του.

Ολα αυτά, όμως, είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Στο πρακτικό θα πρέπει να κάνει ένα βήμα κάθε φορά. Πρώτα ο Μπαέζ και μετά τα υπόλοιπα. Σταθερότητα. Το κλειδί για την επιτυχία. Το γνωρίζει καλά. Το είπε ξεκάθαρα. Το θέμα είναι να την βρει..

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024