Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός – Αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών

Κοροναϊός – Αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών

Τα ψέματα τελείωσαν περίπου για 320.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς από αύριο θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα μέσω της εφορίας.

Η προθεσμία που είχαν εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα και από αύριο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά και εκείνοι που έκλεισαν ραντεβού μέχρι να κάνουν την πρώτη δόση, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 ευρώ για κάθε ένα από τους επόμενους μήνες.

Πόσοι εμβολιάστηκαν

Συγκεκριμένα, συνολικά 2.731.838 πολίτες 60 ετών και πάνω έχουν εμβολιαστεί και από τους 550.000 ανεμβολίαστους όταν στις 30 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τους, έκαναν το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού περίπου 217.000.

Εξαιρούνται όσοι έκαναν 3η δόση στο εξωτερικό, όσοι ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού, όσοι αποδεδειγμένα για λόγους υγείας δεν πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν ζητήσει κατ’οικόν εμβολιασμό και ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτός.

Με δύο τεστ στα σχολεία

Δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων από αύριο και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν με διαφορετικό πρωτόκολλο στις αίθουσες. Το συχνό testing παραμένει αλλά αυτή την εβδομάδα θα πρέπει άπαντες να κάνουν 2 τεστ, πριν από την προσέλευσή τους την Τρίτη και την Παρασκευή ενώ αν είναι θετικό να το επιβεβαιώσουν με ράπιντ τεστ μέσα σε 24 ώρες.

30.000 θετικά τεστ

Την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν περίπου 30.000 θετικά τεστ ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνούν και για το ποσοστό 50+1% που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, κάτι που πάντως δεν φαίνεται πιθανό να αλλάξει.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024