Νταβίντ Σασόλι – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Την Παρασκευή η κηδεία
Στην κηδεία του Ιταλού δημοσιογράφου και πολιτικού, την Παρασκευή, θα είναι παρόντες, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαλ Μισέλ, Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι.
Από σήμερα στις 10.30 το πρωί, μέχρι και τις 6 το απόγευμα, η σορός του Νταβίντ Σασόλι πρόκειται να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αίθουσα «Ντέλλα Προτομοτέκα» του δημαρχιακού μεγάρου της Ρώμης.
Πρόκειται για την ίδια αίθουσα στην οποία οι Ρωμαίοι αφήνουν ένα λουλούδι ή λένε μια προσευχή για αγαπημένα τους πρόσωπα που «έφυγαν», για το «μεγάλο ταξίδι». Όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, και με την Ραφαέλα Καρά.
Την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να τελεσθεί η κηδεία, με δημόσια δαπάνη. Το αποφάσισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του Σασόλι, τόσο στον χώρο της δημοσιογραφίας, όσο και της πολιτικής.
Σε δηλώσεις τους στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, και σήμερα, στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη κοινωνική τους ευαισθησία: όπως τόνισαν, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Σασόλι, το Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε τόσο έντονα στην στήριξη πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν σε δυσκολία -ακόμη και χωρίς φαγητό- λόγω των συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού.
Στην κηδεία του Ιταλού δημοσιογράφου και πολιτικού, την Παρασκευή, θα είναι παρόντες, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαλ Μισέλ, Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι.
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)
















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)









![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442