Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη Novartis

Στην τελική ευθεία οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη Novartis

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έχει αποστείλει κλήσεις προς απολογία σε τέσσερα μη πολιτικά πρόσωπα. Τελευταίος έλαβε κλήση προκειμένου να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2002 ο εκδότης της της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης

Στην τελική ευθεία με τις απολογίες των κατηγορουμένων μπαίνει η έρευνα που διενεργείται στον Άρειο Πάγο με φόντο την υπόθεση της Novartis και με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έχει αποστείλει κλήσεις προς απολογία σε τέσσερα μη πολιτικά πρόσωπα. Τελευταίος έλαβε κλήση προκειμένου να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2002 ο εκδότης της της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Είχε προηγηθεί η κλήση προς απολογία στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου,η οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κλήσης της αλλά και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της, χωρίς την προηγούμενη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε σχετική προσφυγή που έχει καταθέσει,μ,έσω των συνηγόρων υπεράσπισής της Δημήτρη Τσοβόλας και Λυδίας τσοβόλα, υποστηρίζει ότι « παραβιάστηκε και η ΕΣΔΑ και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αφού δεν προηγήθηκε ακρόασή της ούτε ολοκληρώθηκε η σχετική προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στον οποίο είχε διαβιβαστεί μήνυση του Μιωνή Σάμπυ, ούτε κρίθηκε από τον Εισαγγελέα αυτόν το βάσιμο ή μη της ανωτέρω μήνυσης».

Χαρακτηρίζει δε αυθαίρετη την ποινική της δίωξη καθώς, όπως αναφέρει, ασκήθηκε παρά την αντίθετη γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη προδικασία.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024