Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καστοριά - Ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κορέστεια και τα χωριά του Βιτσίου

Καστοριά – Ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κορέστεια και τα χωριά του Βιτσίου

Ο δήμαρχος στην Καστοριά έκανε το αίτημα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

«Να κηρυχθούν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Κορεστείων και Βιτσίου, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Ο κ. Κορεντσίδης σημειώνει ότι για τις συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του Βιτσίου «τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους».

Από τα συνεργεία του δήμου που έκαναν προκύπτουν ζημιές και καταστροφές σε παλιές οικίες και αποθήκες, ενώ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας επηρεάστηκαν και οι υδροφόροι ορίζοντες με αποτέλεσμα η δεξαμενή υδροδότησης της τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου, να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το πρόβλημα όπως ανέφερε ο δήμαρχος «καλύφθηκε προσωρινά με εμφιαλωμένα νερά που μοιράστηκαν για τις οι ανάγκες των κατοίκων».

Για τη λειτουργία των σχολείων

Με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν στις 9:15 πμ.

Στην ΠΕ Φλώρινας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ έως την ίδια ημερομηνία δεν θα γίνονται μαθήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Φλώρινα.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024