Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορά ακινητών - Πού ανεβαίνουν οι τιμές και πού... διορθώνουν

Αγορά ακινητών – Πού ανεβαίνουν οι τιμές και πού… διορθώνουν

Οι διακυμάνσεις είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή ακόμη και από γειτονιά σε γειτονιά, με τις δημοφιλείς περιοχές να διατηρούν το θετικό πρόσημο

Μεικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά ακινήτων της Αττικής, με τις τιμές που ζητούν οι πωλητές ακινήτων να παρουσιάζουν αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021) σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του έτους. Αυτό προκύπτει από έρευνα του δικτύου της Νew deal real estate group που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όλα τα είδη και χαρακτηριστικά οικιστικών ακινήτων καθώς και χρόνου κατασκευής.

Οπως αναφέρεται στην έρευνα, η διακύμανση είναι διαφορετική από περιοχή σε περιοχή ακόμη και από γειτονιά σε γειτονιά, με τις «δημοφιλείς» περιοχές να διατηρούν το θετικό πρόσημο – π.χ. Βάρη, Αλιμος, Αθήνα (Θησείο), Κηφισιά – ενώ παρατηρείται και διόρθωση τιμών σε άλλες – Πικέρμι -5%, Αργυρούπολη (Νέα Αλεξάνδρεια) -5%, Μεταμόρφωση (Καναπίτσα) -4,9%, Αθήνα (Γηροκομείο) -4,5%, Αθήνα (Νοσοκομείο Παίδων) -4,5%, Βουλιαγμένη -4,5%, Καισαριανή (Ανάληψη) -4,1%.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ακαδημίας Νew deal Real Estate και CEO Χρήστο Μπλέτα «oι διακυμάνσεις τιμών είναι κάτι φυσιολογικό σε μια υγιή αγορά, διότι δείχνει ότι λειτουργεί η προσφορά και η ζήτηση.

Η διόρθωση τιμών προσφέρει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους θεσμικούς επενδυτές γιατί σημαίνει ότι αποτρέπεται ο κίνδυνος της φούσκας». Ο ίδιος προσθέτει πως τα πρώτα κρούσματα της πτώσης τιμών συμπίπτουν με την εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια χρονική σύμπτωση.

Το ερώτημα που βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού ενός επενδυτή είναι εάν η αγορά δείχνει με αυτά τα σημάδια ότι μπορεί να ξαναγυρίσει στις εποχές της χαμηλής ζήτησης και της κατακόρυφης πτώσης. «Στον ορίζοντα κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό. Η Αθήνα παρότι δεν έχει πολλούς ξένους επενδυτές, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ωστόσο, πέρυσι, ξένοι επαγγελματίες την κατέτασσαν ως μία από τις κορυφαίες επιλογές για επενδύσεις στο real estate λόγω των τιμών και της απόδοσης των ενοικίων. Αυτό το διεθνές επενδυτικό προφίλ της πρωτεύουσας πήρε αρκετό χρόνο να χτιστεί και είναι δύσκολο να γκρεμιστεί συντόμως», υπογραμμίζει.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024