Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε η διάθεση συνολικά 65 οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η διάθεση συνολικά 65 οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Συνολικά, αγοράστηκαν και διατέθηκαν 65 οχήματα διαφόρων τύπων, ασύρματοι και φορητά ραντάρ, τα οποία διατέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στις Αστυνομικές Διευθύνσεις. «Η δράση μας συνοδεύεται και από ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ», εκ μέρους όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προς αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν το είναι τους, την ψυχή τους, για να υποστηρίξουν όλους εμάς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση των οχημάτων, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΠ 2014-2020) για τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά, αγοράστηκαν και διατέθηκαν 65 οχήματα διαφόρων τύπων, ασύρματοι και φορητά ραντάρ, τα οποία διατέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στις Αστυνομικές Διευθύνσεις:

v Φθιώτιδας: 10 επιβατικά αστυνομικού ή ελεύθερου χρωματισμού, 3 τύπου SUV, 1 επιβατικό 9 θέσεων, 1 γερανοφόρο, 15 ασύρματοι και 3 φορητά ραντάρ.

v Εύβοιας: 10 επιβατικά αστυνομικού ή ελεύθερου χρωματισμού, 3 τύπου SUV, 1 επιβατικό 9 θέσεων, 1 γερανοφόρο, 15 ασύρματοι και 2 φορητά ραντάρ.

v Βοιωτίας: 11 επιβατικά αστυνομικού ή ελεύθερου χρωματισμού, 4 τύπου SUV, 1 επιβατικό 9 θέσεων, 16 ασύρματοι και 3 φορητά ραντάρ.

v Φωκίδας: 8 επιβατικά αστυνομικού ή ελεύθερου χρωματισμού, 3 τύπου SUV, 1 επιβατικό 9 θέσεων, 12 ασύρματοι και 1 φορητό ραντάρ.

v Ευρυτανίας: 3 επιβατικά αστυνομικού ή ελεύθερου χρωματισμού, 3 τύπου SUV, 1 επιβατικό 9 θέσεων, 7 ασύρματοι και 1 φορητό ραντάρ.

Η αγορά του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020» και της Πράξης: «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των οχημάτων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

«Ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας! Ξεκινώντας από την προηγούμενή μας θητεία, εξασφαλίσαμε μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, 65 νέα οχήματα και ισάριθμους ασυρμάτους, για να συνδράμουμε το πολύ σημαντικό έργο των αστυνομικών μας.

Αυτός ο εξοπλισμός εξασφαλίζει υψηλότερο αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες και καλύτερη εποπτεία του οδικού μας δικτύου. Συνεισφέρει επίσης, στην ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι είναι καθημερινά στους δρόμους, κυκλοφορούν υπό αντίξοες συνθήκες και αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις, οδικές και μη.

Η δράση μας συνοδεύεται και από ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ», εκ μέρους όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προς αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν το είναι τους, την ψυχή τους, για να υποστηρίξουν όλους εμάς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων για την ΕΛ.ΑΣ. μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Προμηθευτήκαμε τα δύο τελευταία έτη, συνολικά 65 οχήματα διαφόρων τύπων, τα οποία μοιράστηκαν κυρίως στις υπηρεσίες Τροχαίας αστυνόμευσης του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου.

»Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για την στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι υπηρεσίες μας. Οι εξοπλισμοί αυτοί θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

»Εμείς, από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Επειδή, όμως, ποτέ δεν είναι πεπερασμένες οι ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. θα ήθελα να αιτηθώ στον κ. Περιφερειάρχη να μας εντάξει και στα νέα προγράμματα του 2021 – 2026, έτσι ώστε να εξοπλιστούν ακόμη καλύτερα οι υπηρεσίες μας, προς όφελος πάντα των πολιτών».

Δείτε σχετικό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την παρουσίαση των οχημάτων, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/lgYb-FgDqXo

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024