Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Διομήδης» - Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Κακοκαιρία «Διομήδης» – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών αρχών, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές σε αρκετές πόλεις και χωριά της επαρχίας, ενώ σε κάποιες περιοχές θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης», αύριο Τετάρτη, μαζί με πολλά προβλήματα για τους κατοίκους των περιοχών που πλήττει εδώ και ένα 24ωρο.

Με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών αρχών, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές σε αρκετές πόλεις και χωριά της επαρχίας, ενώ σε κάποιες περιοχές θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα.

Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις εξής περιοχές:

– Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

 Σε όλους τους Δήμους

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριου Βόσδου, μετά από τις εισηγήσεις των Δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

– Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Δήμος Πύλης

Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Μαράβα Κωνσταντίνου, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, – 12/01/2022 – τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Ελάτης και των Στουρναραίϊκων στον Δήμο Πύλης.

Για να αποφύγουμε προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και του φαινομένου «ΔΙΟΜΗΔΗΣ».

– Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Δήμος Αργιθέας

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Στεργίου κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας, εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ισχυρή χιονόπτωση και παγετός).

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης στην έδρα του δήμου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή οι δημότες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα για θέματα που τους αφορούν, γι΄ αυτό ζητάμε την κατανόησή τους.

Δήμος Σοφάδων

Με απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 11 Ιανουαρίου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Δήμος Τεμπών

Σε ανακοίνωση από το Δήμο Τεμπών αναφέρεται ότι, τα μαθήματα αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, θα γίνουν κανονικά σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου (Παιδικών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων), εκτός του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δήμος Φαρσάλων

Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Αύριο Τετάρτη, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη ημέρα.

Δήμος Αγιάς

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κλειστές θα είναι αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, και ο Παιδικός Σταθμός, στο Δήμο Αγιάς, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν και αύριο στην περιοχή.

– Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νότιο Πήλιο, μετά από σχετικά απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και συχνών διακοπών ρεύματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση μπορούν να διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, μετά από σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

– Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας

Δήμος Δομοκού

Στο Δήμο Δομοκού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

– Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

Δήμος Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου αξιολογώντας τις καιρικές συνθήκες, τις προγνώσεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνυπολογίζοντας την επικινδυνότητα στη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών αποφασίζει το κλείσιμο των σχολείων για την Τετάρτη 12/1/22. Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αγράφων

Σύμφωνα με το tvstar.gr, στο Δήμο Αγράφων, η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων θα ληφθεί το πρωί της Τετάρτης, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση.

– Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Δήμος Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας

Σύμφωνα με το tvstar.gr, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου του αποφάσισε για αύριο ο δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας.

– Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Δήμος Σουφλίου

Σύμφωνα με το e-evros.gr, στον δήμο Σουφλίου τα σχολεία στους οικισμούς του Μεγάλου Δερείου, του Σιδηροχωρίου, της Ρούσσας και της Σιδηρούς θα παραμείνουν κλειστά

Δήμος Σαμοθράκης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατούμος, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, έντασης 10 μποφόρ, καιρικά χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων. «Είναι επικίνδυνες όλες οι διαδρομές… Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά τις 11.00 και αν αυτό συμβεί, νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ό,τι είναι σήμερα».

Πού ανοίγουν τα σχολεία μία ώρα αργότερα αύριο
Συγκεκριμένα, τα σχολεία ανοίγουν μία ώρα αργότερα στις εξής περιοχές:

Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024