Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Deutsche Bank – Βλέπει 4 αυξήσεις επιτοκίων από την Fed

Deutsche Bank – Βλέπει 4 αυξήσεις επιτοκίων από την Fed

Εκτιμά ότι η Fed θα μπορούσε δυνητικά να αυξάνει τα επιτόκιά της σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του 2022

Η Federal Reserve θα μπορούσε δυνητικά να αυξάνει τα επιτόκιά της σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του 2022, εκτιμούν αναλυτές της Deutsche Bank, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχουν «πολύ καθυστερήσει» να συσφίξουν τη νομισματική  και πλέον θα πρέπει να τρέξουν…

Όπως και η Goldman Sachs, οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank αναμένουν τέσσερις αυξήσεις το 2022, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Προβλέπουν επίσης μείωση του ισολογισμού της Fed άνω των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο ή μετά από δύο αυξήσεις επιτοκίων.

Άργησε η Fed

Αξιοσημείωτο είναι το σημείο στο οποίο γράφουν ότι «εάν οι οικονομικές συνθήκες σφίξουν σημαντικά, οι επτά συναντήσεις από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2022 είναι πλέον δυνητικά στο παιχνίδι [για αύξηση επιτοκίων]».

Οι οικονομολόγοι συμφωνούν όλο και περισσότερο ότι η κεντρική τράπεζα περίμενε πάρα πολύ καιρό για να αντιμετωπίσει τον επίμονο πληθωρισμό – ακρωτηριασμένη από μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για τις αυξήσεις των τιμών.

Τώρα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να πορευτούν σε αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «διπλή» σύσφιξη, μειώνοντας τους ισολογισμούς τους και αυξάνοντας τον στόχο επιτοκίων από το τρέχον επίπεδό τους μεταξύ 0% και 0,25%.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024