Το Venom F5 κάνει ένα ακόμα εντυπωσιακό πέρασμα, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές του σε δοκιμές υψηλής ταχύτητας, λίγο πριν επιχειρήσει εκ νέου, να διεκδικήσει το αντίστοιχο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στον αεροδιάδρομο της NASA στο Kennedy Space Centre, διαδικασία η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα και να κριθεί από ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση για το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Hennessey επεδίωξε και το 2020 να καταρρίψει το ρεκόρ ωστόσο υπήρξαν κάποιες διαφωνίες επί της διαδικασίας καθώς σύμφωνα με τις αιτιάσεις παρατηρήθηκε απόκλιση στις ταχύτητες που εμφανίζονταν στον πίνακα οργάνων και αυτών που προέκυπταν από τα συστήματα τηλεμετρίας του αυτοκινήτου. Εξ ου και η αμερικανική φίρμα σκοπεύει να επαναλάβει το εγχείρημα σύντομα διαλύοντας τις όποιες αμφιβολίες.

O στόχος είναι κάτι παραπάνω από 500 χλμ./ώρα ο οποίος θα της εξασφαλίσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής που μέχρι σήμερα κατέχει το Koenigsegg Agera RS με 447,2 χλμ./ώρα.

Είτε καταφέρει να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο γοήτρου είτε όχι, τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει τα εξωπραγματικά χαρακτηριστικά του Venom F5 το οποίο κινεί ένας V8 κινητήρας 6,6 λίτρων που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξολοκλήρου από την Hennessey.

Τα μεγέθη ισχύος διαμορφώνονται σε 1.818 ίππους και 1.617 Nm ροπής, και σύμφωνα με την Hennessey εξασφαλίζουν στο Venom F5 τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και από 0-300 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει απλά ότι είναι ταχύτερο από μονοθέσιο στην F1. To βάρος του περιορίζεται σε 1.360 κιλά κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχούν 1.340 ίπποι ανά τόνο.

Αυτό που επίσης αξίζει να επισημανθεί είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους εκπροσώπους του πανίσχυρου αυτού είδους το Venom F5 δεν αξιοποιεί τετρακίνηση. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Η Hennessey επιχείρησε να αντισταθμίσει την απουσία μηχανικής πρόσφυσης με την αεροδυναμική όπως είναι προφανές από την πληθώρα αντίστοιχων βοηθημάτων στις επιφάνειες του Venom F5 το οποίο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.39.

Αν οι παραπάνω προδιαγραφές δεν είναι αρκετές για να πειστεί κανείς για την μοναδικότητα του Venom F5, αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανικό hypercar έχει τιράζ μόλις 24 αντιτύπων τα οποία έχουν ήδη πωληθεί προς 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr