Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 1-0 : Προβλημάτισε ξανά, αλλά… πίκρανε τον Τζέραρντ και πέρασε

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 1-0 : Προβλημάτισε ξανά, αλλά… πίκρανε τον Τζέραρντ και πέρασε

Για ακόμη ένα παιχνίδι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, όμως ένα γκολ του ΜακΤόμινεϊ ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη (1-0) και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του FA Cup επί της Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Άστον Βίλα είχε φύγει νικήτρια από το «Old Trafford» για το πρωτάθλημα και με τον ίδιο σκοπό παρατάχθηκε κόντρα στην Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Δευτέρας, στο παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του FA Cup.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε εκτός αποστολής, με τις φήμες γύρω από το μέλλον του να φουντώνουν ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ επέστρεφε – έστω και από άλλο πόσο, αλλά και με άλλη ομάδα – σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά από τα ντέρμπι ως ποδοσφαιριστής της αγαπημένης του Λίβερπουλ.

Από άποψη ίντριγκας και κινήτρου το παιχνίδι πριν τη σέντρα έδειχνε να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Με το φινάλε του, αυτό που έμεινε είναι η πρόκριση της – για ακόμη μία φορά κακής – Γιουνάιτεντ χάρη σε ένα γκολ του ΜακΤόμινεϊ από νωρίς και η εξαιρετική εμφάνιση της Βίλα που σίγουρα άξιζε πολλά παραπάνω από αυτά που (δεν) πήρε.

Στην πρώτη της μόλις ευκαιρία στο ματς η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραία σέντρα του Φρεντ στην καρδιά της άμυνας, ο ΜακΤόμινεϊ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους» στο 8′. Η Βίλα αντέδρασε και έφτασε κοντά στο 1-1 στο 19′ όταν ο Ντε Χέα έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του ΜακΓκιν.

Στο 27′ ήταν η σειρά του Μαρτίνες να σώσει την ομάδα του σε προσπάθεια του Καβάνι και δύο λεπτά μετά οι «χωριάτες» είχαν δοκάρι με τον Ουότκινς ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Λίντελοφ. Τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήταν μία όμορφη επέμβαση του Μαρτίνες σε σουτ του Σο.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τη Γιουνάιτεντ σε παθητικό ρόλο και τη Βίλα να κάνει παιχνίδι, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Για την ακρίβεια το έκανε δύο φορές, με τον Ίνγκς στο 50′ και τον Ουότκινς εννιά λεπτά μετά, αλλά και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν μέσω VAR.

Στο 67′ ο Ντε Χέα πραγματοποίησε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Κας ενώ τρία λεπτά μετά ούτε ο Ουότκινς κατάφερε να βρει δίχτυα, με το 1-0 να μένει ως το τέλος και να δίνει την πρόκριση στη Γιουνάιτεντ η οποία θα αντιμετωπίσει τη Μίνλτεσμπρο στους «32» της διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Βαράν, Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ, Σο, Φρεντ, Γκρινγουντ, Φερνάντες (85’Λίνγκαρντ), Καβάνι (72’Φαν Ντε Μπέικ), Ράσφορντ (85’Ελάνγκα).

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπουένδια (79’Ελ Γκάζι), Ινγκς, Γουότκινς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024