Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως – Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία δεν θα γνωρίζαμε για τα 15.500  κρούσματα

Κεραμέως – Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία δεν θα γνωρίζαμε για τα 15.500 κρούσματα

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και είπε πως εάν αυτά δεν άνοιγαν τότε δεν θα γινόντουσαν τα τεστ και δεν θα γνωρίζαμε για τα 15.500 κρούσματα

«Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατ. άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test» είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 15.500 κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν λέγοντας: «Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα»

Τηλεκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεκπαίδευσης και διευκρίνισε: «Η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του. Έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα συμβεί και τώρα προφανώς. Αλλά μπορεί να είναι και για άλλον λόγο, εκτός του κορωνοϊού. Στη Φλώρινα, που έγινε ο σεισμός, άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση»

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας, και με συνεχή σελφ τεστ που όπως τα χαρακτήρισε είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Προσλήψεις

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στα κενά στην εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και είπε για την κάλυψη τους: «Ήδη ανακοινώθηκαν άμεσα σχεδόν 5.000 προσλήψεις για να στηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024