Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Φλώρινας στο in.gr - «Υπάρχουν ζημιές σε κτίρια, ευχόμαστε να μην έχουμε κάτι χειρότερο»

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Φλώρινας στο in.gr – «Υπάρχουν ζημιές σε κτίρια, ευχόμαστε να μην έχουμε κάτι χειρότερο»

Αναστατωμένοι είναι και οι κάτοικοι στη Φλώρινα, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ ήδη στην περιοχή έχουν σημειωθεί τουλάχιστον οκτώ μετασεισμοί.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο δήμος Φλώρινας και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 5,3 Ρίχτερ.

Αναστατωμένοι είναι και οι κάτοικοι στη Φλώρινα, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ ήδη στην περιοχή έχουν σημειωθεί τουλάχιστον οκτώ μετασεισμοί.

Μιλώντας στο in.gr, o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φλώρινας, Δημήτρης Θεοφανίδης, ανέφερε πως έχουν ήδη διαπιστωθεί οι πρώτες ζημιές σε κτίρια, οι οποίες για την ώρα περιορίζονται σε ρωγμές.

Την ίδια ώρα τα κλιμάκια του Δήμου έχουν σπεύσει στα χωριά της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ευρύτερες ζημιές.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για κτίρια που έχουν πέσει. Είμαστε σε ετοιμότητα. Ευχόμαστε να μην έχουμε κάτι χειρότερο», ανέφερε ο κ. Θεοφανίδης στο in.gr.

Έκτακτη σύσκεψη στο συντονιστικό της Φλώρινας

Σημειώνεται πως σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο συντονιστικό με τη συμμετοχή του δημάρχου, των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος βρίσκεται καθ΄οδόν για Φλώρινα, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε σπίτια, μεταξύ αυτών και πτώση σοβάδων, ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη. Πάντως, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ζημιά ή τραυματισμός.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ αναφέρει πως από τον σεισμό έσπασαν τζαμαρίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας καθώς έχουν πέσει σοβάδες από το παραδοσιακό κτήριο “Διεθνές”.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024